CUINA DELS MONESTIRS. LES CARTOIXES D'ESCALADEI I DE MONTALEGRE

CUINA DELS MONESTIRS. LES CARTOIXES D'ESCALADEI I DE MONTALEGRE

LES CARTOIXES D'ESCALADEI I DE MONTALEGRE

BAGES-QUEROL BLANCO, JORDI

17,00 €
IVA incluido
En estoc - Disponibilitat immediata
Editorial:
FARELL
Año de edición:
2018
Materia
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-17116-07-1
Páginas:
144
17,00 €
IVA incluido
En estoc - Disponibilitat immediata

En el present llibre, hom podra coneixer les particularitats de lÕalimentacio cartoixana de la Catalunya de lÕedat moderna, a la vegada que sÕendinsara en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobara els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, aixi com, tambe, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina dÕEscaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobara un apendix on podra aprofundir en el carisma de lÕorde i en lÕorganitzacio dÕuna cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir. A comenaments del segle XVIII, es va escriure el "Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre", que ha restat inedit fins a dia dÕavui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que sÕhavien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentaria, que anomenem Çllibre de cuinaÈ, sÕafegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdos documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari catala de lÕedat moderna i, en concret, de lÕalimentacio del clergat regular.

Artículos relacionados

  • EMBOTITS
    SANGLAS, DAVID
    Tots els secrets per preparar, triar i fer lluir un bon embotit. Aquest receptari és un viatge per la història dels embotits de la nostra terra, els oblidats i els de sempre, i un recorregut que ens farà descobrir la infinitat d'usos que podem donar-los a la cuina, més enllà de gaudir-los amb una bona llesca de pa amb tomàquet. A través de receptes pràctiques, aprendrem com pre...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,90 €

  • ELS 100 MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS QUE ET CANVIARAN LA VIDA
    YÁÑEZ DE LA CAL, ÀLEX
    VOLS POTENCIAR LA TEVA SALUT I EL TEU RENDIMENT A TRAVÉS DELS MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS? En aquest llibre hi trobaràs la resposta, ja que, gràcies al Dr. Àlex Yáñez, descobriràs els 100 millors suplements i aliments que et cuidaran el cos i la ment. A més, tota la informació que es reuneix aquí surt acompanyada i amb el suport de tota l’evidència científica actual al respe...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,86 €

  • CREMO!
    NICOLAU, MARIA
    CREMO! La nova revolució de Maria Nicolau. Columna publica Cremo!, el nou llibre de Maria Nicolau. Reflexionsgastronòmiques de la cuinera més revolucionària dels últims anys.El fenomen que ha revolucionat la gastronomia «Cremo!» és el crit d’alerta que s’etziba a les cuines professionals quan es carrega una olla que pesa o una paella amb oli roent quan passem pel costat d’un co...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    19,90 €

  • HISTÒRIA GALÀCTICA DEL PORRÓ
    GARCIA-ARBÓS, SALVADOR
    La Història galàctica del porró no és una història, ni un tractat ni, amb prou feines, un manual. És un manifest. Aquest llibre parla de les virtuts comunitàries i ecumèniques de beure a gallet (o a galet, segons el dia) amb un instrument fràgil i sofert. Beure amb porró és un acte net, per no dir pur. És promiscu, però sense tocaments ni sense intercanvi de fluids. No és un ac...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    13,00 €

  • 100 RECEPTES A LA CATALANA
    FÀBREGA COLOM, JAUME
    PRÒLEG D'ADA PARELLADA No és agosarat dir que la cuina catalana té més de mil anys d'història i que es tracta, certament, d'una de les primeres d'Europa. En aquest llibre hi trobareu una selecció de 100 receptes de plats dits "a la catalana" a Catalunya mateix, a Espanya, a França, a Itàlia, a Alemanya... com a mostra de la projecció internacional de la nostra cuina. L'autor, q...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    17,60 €

  • GUIA DE LA CERVESA ARTESANA FETA A CATALUNYA
    CHOZAS SERRADELL, JORDI
    Aquesta guia ofereix un recorregut, comarca a comarca, en el qual la cervesa artesana és la gran protagonista; recull des de marques ja consolidades fins a aquelles que fa poc que han començat, passant per hombrewers i nòmades, associacions, locals per anar a fer una bona cervesa o comprar-la i cervesers que van fer la seva contribució i ara ja han plegat. El volum ha comporta...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

Otros libros del autor

  • LA ALIMENTACIÓN EN LA EDAD MODERNA
    BAGES-QUEROL BLANCO, JORDI
    En este libro, el lector podrá conocer las particularidades de la alimentación religiosa de la Cataluña de la edad moderna y, a su vez, se aproximará a la cocina de las órdenes mendicantes de cuyos recetarios tenemos noticia: franciscana, capuchina y carmelita. Estos tres recetarios del siglo XVIII reflejan la cocina popular de su época y lugar y, asimismo, contienen elementos ...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    24,00 €