CUINA DELS MONESTIRS. LES CARTOIXES D'ESCALADEI I DE MONTALEGRE

CUINA DELS MONESTIRS. LES CARTOIXES D'ESCALADEI I DE MONTALEGRE

LES CARTOIXES D'ESCALADEI I DE MONTALEGRE

BAGES-QUEROL BLANCO, JORDI

17,00 €
IVA inclós
En estoc - Disponibilitat immediata
Editorial:
FARELL
Any d'edició:
2018
Matèria
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-17116-07-1
Pàgines:
144
17,00 €
IVA inclós
En estoc - Disponibilitat immediata

En el present llibre, hom podra coneixer les particularitats de lÕalimentacio cartoixana de la Catalunya de lÕedat moderna, a la vegada que sÕendinsara en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobara els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, aixi com, tambe, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina dÕEscaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobara un apendix on podra aprofundir en el carisma de lÕorde i en lÕorganitzacio dÕuna cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir. A comenaments del segle XVIII, es va escriure el "Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre", que ha restat inedit fins a dia dÕavui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que sÕhavien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentaria, que anomenem Çllibre de cuinaÈ, sÕafegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdos documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari catala de lÕedat moderna i, en concret, de lÕalimentacio del clergat regular.

Articles relacionats

  • AMB PELLS GUIA DELS VINS BRISATS DE CATALUNYA
    PICANYOL, MARC
    PRIMERA GUIA DE VINS BRISATS DE CATALUNYA _Amb pells_ és la primera guia que recull els vins brisats que es fan a Catalunya, uns vins elaborats amb varietats blanques, però vinificats com si fossin negres, és a dir, les seves pells maceren amb el most una vegada ha començat la fermentació durant un nombre de dies indeterminat. Els vins brisats s'han popularitzat perquè ajunten ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,50 €

  • BROWNIES, GALETES I ALTRES DELÍCIES
    CALCAGNO, ELISA
    UN LLIBRE A TOT COLOR, AMB UNA SETANTENA DE RECEPTES Si només es pogués fer servir una paraula per descriure les receptes d'aquest llibre, aquesta paraula seria _reconfortant_. Es tracta d'un llibre amb receptes molt temptadores i llépoles, d'aquestes que alegren el dia i l'ànima. Receptes que desborden sabor i aroma, que quan les cuines, tota la casa fa olor de llar, i la famí...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,50 €

  • MAR I MUNTANYA
    FÀBREGA I COLOM, JAUME
    With this “surf and turf” recipe book, master Jaume Fàbrega hits the nail on the head once again, delving into this culinary tradition. Inside you will find a collection of a hundred recipes, but it is not just a recipe book! The great added value of Jaume’s works —unlike the vast majority of cookbooks that are published— is that he always explains the context, the circumstance...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • CATALUNYA A LA COPA I AL PLAT
    CARAMÉS NÚÑEZ, GESSAMÍ
    FOTOGRAFIES DE MARIA Á. TORRES I ALBERTO POLO GESSAMÍ CARAMÉS HA VERSIONAT PLATS DE LA CUINA CATALANA AMB EL SEU TOC PERSONAL PERÒ FÀCILS D'ELABORAR, AMB LES PROPOSTES DE MARIDATGE DE JAVIER CAMPO. Aquest és més que un llibre de receptes i el seu acompanyament. Els seus autors, la televisiva cuinera Gessamí Caramés i el sommelier Javier Campo, han escodrinyat pam a pam Cataluny...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    21,50 €

  • ELS 100 MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS QUE ET CANVIARAN LA VIDA
    YÁÑEZ DE LA CAL, ÀLEX
    VOLS POTENCIAR LA TEVA SALUT I EL TEU RENDIMENT A TRAVÉS DELS MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS? En aquest llibre hi trobaràs la resposta, ja que, gràcies al Dr. Àlex Yáñez, descobriràs els 100 millors suplements i aliments que et cuidaran el cos i la ment. A més, tota la informació que es reuneix aquí surt acompanyada i amb el suport de tota l’evidència científica actual al respe...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,86 €

  • CREMO!
    NICOLAU, MARIA
    CREMO! La nova revolució de Maria Nicolau. Columna publica Cremo!, el nou llibre de Maria Nicolau. Reflexionsgastronòmiques de la cuinera més revolucionària dels últims anys.El fenomen que ha revolucionat la gastronomia «Cremo!» és el crit d’alerta que s’etziba a les cuines professionals quan es carrega una olla que pesa o una paella amb oli roent quan passem pel costat d’un co...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    19,90 €