ALEXANDRE SERRANO / SERRANO COMELLAS, ALEXANDRE
Arrecerada en fondes tradicionals i fogars casolans, a cobert de modes noves i manies velles, una cuina tel·lúrica i quasi secreta persistix arreu dEuropa. Dels arcaics farcells de freixures que fa mil·lennis que es preparen en illes i rerepaïsos de la Mediterrània als plats de renyons, lleteroles i crestes dels restaurants burgesos de Viena, Lió o Torí, tot passant per labundància de botifarres de sang i guisats de peus i tripes de la nostra gastronomia de soca-rel, els menuts no han deixat mai de menjar-se amb avidesa en tots els racons del continent.
En el llibre que teniu a les mans, el recorrem de cap a cap per a escandallar una realitat alhora borbollant de vida i amenaçada dextinció. A través de 68 receptes fonamentals explorem la història i la varietat duna pràctica culinària que ha nodrit gent de tota condició, però de manera molt assenyalada les classes populars rurals i la menestralia urbana, i que ha produït tanta complaença gormanda com desgrat melindrós.