LES SOPES TRADICIONALS

LES SOPES TRADICIONALS

110 PLATS DE BROUS, SOPES, ESCUDELLES I OLLES

SOLÉ I TORNÉ, DAVID

18,00 €
IVA inclós
En estoc - Disponibilitat immediata
Editorial:
FARELL
Matèria
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-10211-11-7
Pàgines:
160
Col·lecció:
REBOST I CUINA
18,00 €
IVA inclós
En estoc - Disponibilitat immediata

Poques cuines tenen la diversitat i la riquesa de la nostra. La història de les sopes, les olles, ollades, brous, caldos, cassoles, calderes, calderades, bullits, ranxos i escudelles, entre altres preparacions, és d’una narrativa rica, una crònica que us revelarà la importància de la tradició culinària del nostre país.

Aquesta manera de fer reuneix unes característiques singulars que han estat bastides sobre els pilars de la cuina rural, de la de muntanya i, sobretot, de la mediterrània. Per tant, cada una d’aquestes elaboracions, tan líquides com vulgueu, han desenvolupat una identitat pròpia. De sempre han estat l’aliment popular, amb unes arrels tan profundes que durant segles han servit per a guarir i fer evolucionar tots els grups poblacionals del nostre territori.

Cada cullerada que ens posarem a la boca representa un bocí de tradició i patrimoni que perdura en el temps, un tresor gastronòmic de gran importància cultural i emocional que es tradueix en plats de ciència i economia i, fins i tot, d’art.

Articles relacionats

  • BROWNIES, GALETES I ALTRES DELÍCIES
    CALCAGNO, ELISA
    UN LLIBRE A TOT COLOR, AMB UNA SETANTENA DE RECEPTES Si només es pogués fer servir una paraula per descriure les receptes d'aquest llibre, aquesta paraula seria _reconfortant_. Es tracta d'un llibre amb receptes molt temptadores i llépoles, d'aquestes que alegren el dia i l'ànima. Receptes que desborden sabor i aroma, que quan les cuines, tota la casa fa olor de llar, i la famí...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,50 €

  • AMB PELLS GUIA DELS VINS BRISATS DE CATALUNYA
    PICANYOL, MARC
    PRIMERA GUIA DE VINS BRISATS DE CATALUNYA _Amb pells_ és la primera guia que recull els vins brisats que es fan a Catalunya, uns vins elaborats amb varietats blanques, però vinificats com si fossin negres, és a dir, les seves pells maceren amb el most una vegada ha començat la fermentació durant un nombre de dies indeterminat. Els vins brisats s'han popularitzat perquè ajunten ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,50 €

  • MAR I MUNTANYA
    FÀBREGA I COLOM, JAUME
    With this “surf and turf” recipe book, master Jaume Fàbrega hits the nail on the head once again, delving into this culinary tradition. Inside you will find a collection of a hundred recipes, but it is not just a recipe book! The great added value of Jaume’s works —unlike the vast majority of cookbooks that are published— is that he always explains the context, the circumstance...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • CATALUNYA A LA COPA I AL PLAT
    CARAMÉS NÚÑEZ, GESSAMÍ
    FOTOGRAFIES DE MARIA Á. TORRES I ALBERTO POLO GESSAMÍ CARAMÉS HA VERSIONAT PLATS DE LA CUINA CATALANA AMB EL SEU TOC PERSONAL PERÒ FÀCILS D'ELABORAR, AMB LES PROPOSTES DE MARIDATGE DE JAVIER CAMPO. Aquest és més que un llibre de receptes i el seu acompanyament. Els seus autors, la televisiva cuinera Gessamí Caramés i el sommelier Javier Campo, han escodrinyat pam a pam Cataluny...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    21,50 €

  • ELS 100 MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS QUE ET CANVIARAN LA VIDA
    YÁÑEZ DE LA CAL, ÀLEX
    VOLS POTENCIAR LA TEVA SALUT I EL TEU RENDIMENT A TRAVÉS DELS MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS? En aquest llibre hi trobaràs la resposta, ja que, gràcies al Dr. Àlex Yáñez, descobriràs els 100 millors suplements i aliments que et cuidaran el cos i la ment. A més, tota la informació que es reuneix aquí surt acompanyada i amb el suport de tota l’evidència científica actual al respe...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,86 €

  • HISTÒRIA GALÀCTICA DEL PORRÓ
    GARCIA-ARBÓS, SALVADOR
    La Història galàctica del porró no és una història, ni un tractat ni, amb prou feines, un manual. És un manifest. Aquest llibre parla de les virtuts comunitàries i ecumèniques de beure a gallet (o a galet, segons el dia) amb un instrument fràgil i sofert. Beure amb porró és un acte net, per no dir pur. És promiscu, però sense tocaments ni sense intercanvi de fluids. No és un ac...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    13,00 €

Altres llibres de l'autor

  • LES ESPÈCIES. CUINA DE LES SENSACIONS
    SOLÉ I TORNÉ, DAVID
    Les espècies són captivadores i a voltes quasi sobrenaturals pel do que tenen de poder fer viatjar una persona arreu del món sense que aquesta es mogui de lloc. Són capaces de transformar tot un plat i tot un àpat, són idònies per a transmetre sensacions amagades o noves. Tot plegat, però, sempre amb l’ànim de millorar el gust de la cuinada on se les inclou i d’aprendre a combi...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    16,00 €

  • SALSES I SALSETES FREDES TRADICIONALS CATALANES
    SOLÉ I TORNÉ, DAVID
    Amb aquest llibre volem transmetre una visió àmplia de les diferents salses de la cultura gastronòmica tradicional del nostre país. Les nostres salses són un immens estímul que activen paladars, engalanen aliments i gaudeixen d’un indiscutible ressò internacional, l’allioli i el romesco en són testimoni.En la nostra cuina hi ha molts talls que acompanyen les salses i no al revé...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    17,00 €

  • CUINTES
    SOLÉ I TORNÉ, DAVID
    Cuintes, acrònim de cuines i contes, conté un conjunt de textos de diferents textures i sabors, que tenen com a nexe el fet que giren entorn de la cuina i els aliments. Hi trobareu la declaració d'un jubilat detingut per desordre públic; la narració d'un regal original que consisteix en viure unes càrregues policials des del mateix nucli d'una manifestació moguda; el tast d'un...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    15,90 €