ELS SECRETS DE LA RATAFIA. INGREDIENTS, ELABORACIO I RATAFIES

ELS SECRETS DE LA RATAFIA. INGREDIENTS, ELABORACIO I RATAFIES

INGREDIENTS, ELABORACIÓ I RATAFIES

ESCUDERO RIVAS, PEP

17,00 €
IVA inclós
En estoc - Disponibilitat immediata
Editorial:
FARELL
Any d'edició:
2020
Matèria
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-17116-28-6
Pàgines:
112
17,00 €
IVA inclós
En estoc - Disponibilitat immediata

Aquest llibre és un referent, una guia detallada per a l’elaboració de la ratafia amateur. Ofereix alguns consells per a combinar sàviament les diferents herbes aromàtiques i les espècies, segons la seva aroma, color, textura, densitat, amargor i astringència. Ens detalla de manera molt didàctica les fórmules per a calcular la proporció de l’aigua, el sucre i el xarop.

Hi trobaràs tota la informació per fer una bona ratafia casolana: els ingredients –com la base alcohòlica, les herbes i les espècies, entre les quals no hi pot faltar la nou verda, el sucre i l’aigua–, i les acurades i rigoroses explicacions de les fases diferents de la seva elaboració on no hi falten els consells i trucs pràctics.

El llibre també tracta sobre l’origen i la tradició de la ratafia, així com de les primeres receptes documentades, algunes inèdites. També fa un acurat repàs de l’evolució del producte al llarg del temps i descriu, fent servir una detallada fitxa, la majoria de les ratafies comercials del mercat actual. Hi trobareu també un apartat dedicat com s’ha de fet el seu tast i un sobre el recull d’adreces d’utilitat ratafiaire, sense oblidar les preguntes i respostes freqüents (faqs), que hom ens podem fer sobre la ratafia, el licor que compta a casa nostra amb una llarga tradició popular, representatiu de la cultura i de la gastronomia catalana, reconeguda recentment com a Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per la Unió Europea.

Articles relacionats

  • CONFESSIONS D'UN SOMMELIER
    SEIJAS,DAVID
    El llibre explica històries, anècdotes, curiositats i experiències sobre el restaurant que mai no han estat explicades, a través de fets i aventures reals, a més d’aprofundir amb un gran humor i un estil desenfadat en la seva visió i experiència pròpia sobre les addiccions, especialment amb l’alcohol, doncs la seva professió i passió, el vi, es va convertir en el seu enemic núm...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,95 €

  • ESMORZARS DE FORQUILLA
    FREIXINET, LAIA
    Descobreix la història, les receptes i els establiments de l'àpat més antic i suculent de la cuina catalana! L'esmorzar de forquilla és una de les tradicions catalanes més arrelades, un àpat antic i suculent que es veneren amb religiositat ciclistes, excursionistes, caçadors, mercaders i altres matiners amants del ben menjar. Cuinats a foc lent i amb ingredients humils i de tem...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    21,90 €

  • CONCILIAR CUINA I VIDA 2ª EDICIÓ
    PARELLADA, ADA
    Ara sí, un àpat en 5 minuts. La cuina ràpida noexisteix, però sí la cuina àgil, és a dir, organitzada.Et proposem un mètode per tenir una alimentacióvariada, equilibrada i saborosa els dies de cada dia.Trobaràs una solució per menjar bé a casa, quanel temps, la força i la motivació per la cuina sónescassos.Aquest mètode et permetrà mantenir el teu ritme devida i respectar les t...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    26,50 €

  • CUINES
    RIBAS BELTRAN, MARC
    Marc Ribes i tot l'equip del Cuines ens presenten un llibre pràctic i original per treure el màxim profit de les nostres cuines. Un recorregut que comença al mercat o a les botigues, segueix en la forma com organitzem i desem els productes i culmina amb totes les elaboracions que ens proposa aquest manual. El llibre oficial del programa combina divulgació i pràctica, remarcant ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    24,95 €

  • CUINAR EL MEDITERRANI
    ROCA, JOAN / BRUGUÉS, SALVADOR
    El nou llibre de Joan Roca. Un homenatge a la cuina mediterrània.D’Algesires a Istanbul hi ha un mar que ha estat bressol de les grans civilitzacions del món antic i que reuneix actualment un patrimoni gastronòmic incomparable. La diversitat de les cuines dels pobles mediterranis és un reflex de la seva riquesa cultural, un tresor viu i immens que segueix en constant evolució i...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,90 €

  • 100 RECEPTES SENSE RECEPTES
    DUDEMAINE, SOPHIE
    UN LLIBRE DE RECEPTES MOLT VISUAL I A TOT COLOR PER CUINAR DE LA FORMA MÉS INTUÏTIVA, ESPONTÀNIA, RÀPIDA I PRÀCTICA POSSIBLE.   No cal recepta quan una fotografia ho diu tot. A cada imatge hi ha detallats tots els ingredients, amb totes les explicacions, les quantitats i tota la informació necessària que cal tenir en compte abans de servir. Amanides, plats cuinats a foc lent, ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,20 €