LICORS TRADICIONALS, AIGUARDENTS I VINS GENEROSOS. PRIORAT - TERRA ALTA - RIBERA

LICORS TRADICIONALS, AIGUARDENTS I VINS GENEROSOS. PRIORAT - TERRA ALTA - RIBERA

PRIORAT - TERRA ALTA - RIBERA D¿EBRE

FIGUERAS TORRUELLA, ANNA / CASTELLÓ BOU, M. TERESA

17,00 €
IVA incluido
Disponible sota comanda
Editorial:
FARELL
Año de edición:
2012
Materia
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-92811-36-6
Páginas:
144
Encuadernación:
Otros
Colección:
REBOST I CUINA 6
17,00 €
IVA incluido
Disponible sota comanda

L'elaboració casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a poc s'ha anat perdent. Les receptes es transmetien d'una generació a l'altra gairebé com si de secrets de família es tractés. En aquest llibre s'han recuperat fórmules de licors d'herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors, com la d'ametller o la flor de magnòlia, freqüent al Priorat, o licors amb llet com el de cabra de Tivissa. També s'han recollit les formes d'elaboració de vins generosos, licorosos i aromatitzats, a més de remeis populars per alleugerir o curar afeccions. Per acabar hi són presents receptes de pastes i cócs, molt populars a la Ribera d'Ebre, en les quals s'empra l'aiguardent com a aromatitzant.
Tampoc hi manca una pinzellada sobre la història dels destil·lats. Malgrat que fou durant el segle XVIII quan les terres del sud de Catalunya jugaren un paper internacional gràcies al comerç de l'aiguardent, els millors moments del sector es viuran a finals del segle XIX, quan es consolida una indústria potent d'alcohols, els licors es posen de moda com a beguda i sorgeixen fàbriques amb produccions locals pròpies de força prestigi.
Licors i destil·lats són expressions d'un passat, d'un patrimoni enològic i etnològic que cal conèixer i que avui torna a agafar empenta.

Artículos relacionados

  • RANXOS I XEFLES
    FÀBREGA I COLOM, JAUME
    Quite a few books are published on the cuisine of fish on the Costa Brava. But they almost always talk either about the cuisine of the restaurants or about their authors. What the fishermen say has rarely been heard. But these, logically, are the ones who know more about fish and how to cook it. In fact, they have taught the great chefs. This book, precisely, starts from conver...
    Disponibilitat inmediata

    18,00 €

  • SOPARS A LA FRESCA
    KALLE, MYRTO
    Les millors receptes per gaudir dels sopars d'estiu a l'aire lliure: senzilles, saboroses i amb un toc que et transporta a Grècia. Sardinada al balcó, una taula ben assortida d'amanides i formatges, o simplement una foccacia per a un sopar improvisat de divendres: l'estiu és la millor època de l'any per reunir-nos sense pressa al voltant d'un bon àpat, acompanyats d'amics i fam...
    Disponibilitat inmediata

    21,90 €

  • DES DE LA BARRA
    ESTHER MARTÍNEZ
    Els còctels, els cigalons i els combinats han anat canviant al ritme de les modes, han marcat un temps i un territori. T'atreveixes a tastar-los? Fem un repàs per aquelles begudes que han marcat un temps i una tradició, i que moltes d'elles ja són memòria viva, amb una autora que ha crescut darrere la barra d'un bar, veient com els clients i els seus gustos evolucionaven; ara h...
    Disponibilitat inmediata

    21,90 €

  • BOSC A LA TAULA, EL
    Aquest llibre va dirigit a totes les persones que tinguin interès en el món gastronòmic: els consumidors, els productors, els recol·lectors, les empreses transformadores i les comercialitzadores de productes d’origen forestal per tal de fer entendre la necessitat de gestionar els boscos de manera sostenible davant dels reptes i amenaces actuals. La situació d’emergència climàti...
    Disponibilitat inmediata

    18,00 €

  • ETS EL QUE MENGES
    NÚRIA COLL
    La periodista i divulgadora de temes de salut més reconeguda del nostre país ens explica tot allò que sap sobre nutrició i vida sana. Uneix-te als milers de seguidors de la revolució saludable amb els consells de Núria Coll. Menjar saludable no és difícil, però de vegades ens perdem entre tantes dades i dietes de moda. No cal aprendre cada nou estudi nutricional; probablement ...
    Disponibilitat inmediata

    19,90 €

  • LA CUINA DELS CARMELITES DESCALÇOS
    ANÓNIMO
    Després dels volums dedicats a la cuina dels Franciscans i a la dels Cartoixans, presentem el Llibre dels carmelitans. Una alimentació senzilla, sana i natural, basada en els productes i les tècniques de la cuina tradicional catalana, i amanida amb la saviesa antiga dels frares. Tot això es pot trobar en el receptari de Francesc del Santíssim Sagrament, carmelita des-calç origi...
    Disponibilitat inmediata

    20,00 €