LA CUINA ROMANA

LA CUINA ROMANA

JOSEP M SOLIAS JUANA M HUELAMO

17,00 €
IVA incluido
Disponibilitat inmediata
Editorial:
FARELL
Año de edición:
2011
Materia
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-92811-29-8
Páginas:
144
Encuadernación:
Otros
Colección:
REBOST I CUINA 5
17,00 €
IVA incluido
Disponibilitat inmediata

La cuina del mon romà va anar evolucionant des de la senzillesa dels plats propis d’un poble de pastors i pagesos fins a la creació de la primera gastronomia sofisticada d’Occident. Roma, amb un Imperi que anava de l’Atlàntic a l’Índic i dels deserts als boscos germànics, va poder disposar d’una cuina extremadament variada integrant a les seves receptes els productes de tot el món conegut.
La base del primitiu menjar romà era l’associació vegetal coneguda com a tríada mediterrània: el blat, l’olivera i la vinya, però la cuina i la gastronomia romana no s’aturen, tan sols, en aquests ingredients. Es tracta d’una cuina rica i equilibrada en la qual intervenien tots els productes que es trobaven a l’abast; alguns de més senzills i d’altres de més complicats.
I el que aquest llibre pretén és aconseguir que tothom des de la cuina de casa seva pugui gaudir d’una part important de la cultura romana: la més saborosa i, tal vegada, la més divertida. La pràctica culinària permetrà als lectors no tan sols conèixer sinó també disposar de les bases per experimentar i compartir una part de la vida privada dels nostres avantpassats, tot convertint la història en una experiència sensorial única.

Artículos relacionados

  • EL LLIBRE DEL LLAMINER
    MARTA MANZANARES MILEO / SERRA ZAMORA, ANNA
    Un llibre per llepar-se'n els dits! Del tortell de Reis a les coques de Sant Joan, de la crema de Sant Josep a les torrades de Santa Teresa, dels currutacos als panellets, descobriu els confits i els pastissos que us faran reviure records dolços d'infantesa, de diumenges i dies assenyalats, de trobades familiars. Com és costum a les pastisseries dels pobles i de les ciutats ...
    Disponibilitat inmediata

    19,90 €

  • SORTIM I CUINEM
    BATLLE FIGUERES, MONTSERRAT
    La Montse Batlle ens descobreix les seves receptes de cuina, només un tastet de tot el seu coneixement. Ens convida a aprendre a meravellar-nos per les plantes, per la muntanya; en definitiva, per la vida! Però el més valuós que ens ofereix és la seva mirada i l'art per fer ressaltar la bellesa de les plantes en les seves propostes culinàries. La Montse ens anima a sortir amb u...
    Disponibilitat inmediata

    15,00 €

  • DE LA CUINA I LA VIDA
    MAMBRILLAS FINESTRA, IVAN
    El llibre més personal d’un dels cuiners de referència del país, en què no es mossega la llengua parlant sobre la cuina moderna i l’star system dels darrers anys. En aquest recull d’entrevistes, Josep Lladonosa parla de la cuina a casa nostra, de la professió de cuiner, i també de la transformació social, cultural i política que ha experimentat durant els anys en què va exercir...
    Disponibilitat inmediata

    17,00 €

  • DELICIOSAMENT CÍCLIQUES
    GINA ESTAPÉ
    El primer receptari pensat per a cada moment del cicle menstrual. Les dones som cícliques. Des que tenim el sagnat menstrual fins que es produeix el del mes següent, les nostres hormones fluctuen i generen canvis tant metabòlics com immunològics, emocionals i del sistema nerviós. Perquè tots aquests processos flueixin i puguem gaudir d’un cicle menstrual saludable, la nostra a...
    Disponibilitat inmediata

    19,95 €

  • LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2023
    Enguany La Guia de Vins de Catalunya ve farcida d' informació privilegiada que vol compartir amb els seus lectors per tal que en prenguin consciència: a dins hi trobareu no només la producció total d'ampolles de cada marca presentada, sinó també totes les dades de la vinya catalana en hectàrees ...
    Disponibilitat inmediata

    24,90 €

  • SOPES
    ADA PARELLADA
    Brous, escudelles i sopes fredes. Receptes familiars i dels millors fogons, recuperades, inventades i millorades. Un homenatge alegre a un plat tradicional que no volem perdre. Un recull de 50 receptes de sopes clàssiques, casolanes, tradicionals o regionals, explicades amb l#enginy comunicatiu i l'expertesa de l#Ada Parellada, des de l#anècdota i des de les particularitats ...
    Disponibilitat inmediata

    21,90 €