LA CUINA DE MALLORCA K3

LA CUINA DE MALLORCA K3

JAUME FABREGA

39,50 €
IVA incluido
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
EL GALL EDITOR
Año de edición:
2006
Materia
Societat i cultura
ISBN:
978-84-96608-38-2
Páginas:
500
Encuadernación:
Otros
Colección:
RAMON LLULL 5
39,50 €
IVA incluido
Sense estoc - Consultar disponibilitat

La cuina d'una illa ofereix un excel·lent exemple d'adaptació al medi, d'alimentació ecològica, però també de confluència de diversos models culinaris.
Mallorca, dins la Mediterrània, és un cas privilegiat pel seu rerefons històric: d'una banda, políticament, va ser un regne independent i de l'altra, culturalment, va pertànyer i pertany al context de la cultura catalana, una de les primeres d'Europa per la seva aportació durant la Baixa Edat Mitjana i el Renaixement, a la cultura del gust: Sent Soví, Mestre Robert, Arnau de Vilanova, els Borja..., sense oblidar Ramon Llull, mallorquí universal que també parla de les coses de menjar. Aquesta tradició literària es manté a l'illa amb textos del segle XVIII i del segle XIX, i culmina als nostres dies amb una producció força abundant.
Aquest és el recull més ampli, compulsat i globalitzador de la cuina mallorquina tradicional, veritable paradigma mediterrani, dels seus productes i tècniques, de la seva història i dels seus costums i festes tradicionals.
Ha estat fet, a més, des d'una mirada nova: l'autor no és mallorquí, però la seva mirada a la cuina de l'illa no és la d'un foraster, sinó la d'un apassionat admirador que se sent implicat en la cultura de Mallorca i els seus sabors, a partir del ple convenciment que cultura, cuina i país són inseparables.
A la recerca d'aquesta cuina, ha recorregut viles, pobles i possessions a fi de donar protagonisme als autèntics agents de la cuina: dones i pagesos, pescadors i treballadors i, també, un bon aplec de mallorquins i mallorquines famosos amb els quals ha compartit conversa, fogons, taula o barca.
A través d'aquest llibre, doncs, veurem com aquesta cuina forma part important del patrimoni antropològic i de la identitat nacional, i, en un temps de mundialització, ha de ser una de les penyores de la salvaguarda identitària de l'illa, de la seva qualitat de vida i, també, de la seva oferta cultural. Una oferta plena de gust i de sabor: la cuina mallorquina va dels plats més senzills i més sans als més gustosos i refinats, amb un panorama complet que inclou verdures i llegums, arròs i pasta, peix i carn i una pastisseria i altres productes exquisits. Una cuina amb una gran capacitat d'adaptació, tant al gust modern com a les diverses cuines d'autor.

Artículos relacionados

  • DONES DE LA NOSTRA HISTORIA:55 IMATGES PER RECREAR
    HERNANDEZ, FRANCESC XAVIER
    UNA MIRADA INNOVADORA AL PASSAT PER REIVINDICAR DONES DESTACADES DE LA NOSTRA HISTÒRIA, AMB LA RECREACIÓ DEL SEU PAISATGE QUOTIDIÀ. Aquest és un llibre il·lustrat que posa les dones al centre de la nostra història, amb una mirada innovadora i insòlita que trenca l'habitual relat patriarcal. Paula Jardón-Giner i Francesc Xavier Hernàndez Cardona han escollit més de cinquanta don...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    21,90 €

  • EL MEU PAÍS ESTIMAT
    KOSTIUTXENKO, IELENA
    Per conèixer un país, cal conèixer la seva gent. Per saber la naturalesa d'un estat, cal un periodisme compromès amb la veritat. Aquest compromís ha portat a Ielena Kostiutxenko al llarg camí de l'exili, i ha estat a punt de costar-li la vida. «El meu país estimat» és un llibre important i necessari. Kostiutxenko hi trena relats autobiogràfics amb cròniques periodístiques estre...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,90 €

  • MOBILITZEM-NOS! MON RURAL!
    IGNASI ALDOMÀ
    El món rural, ara més que mai, vol dir canvi. Canvia la ruralitat, canvien les ciutats, canvia el planeta. Els pobles, però, són un laboratori precís, clar, de les grans transformacions demogràfiques, econòmiques... En aquesta obra col·lectiva hi trobareu idees, reflexions, raons... d’aquestes noves ruralitats que, definitivament, són una manera d’entendre i viure en un món nou...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    15,00 €

  • L'HERÈNCIA
    LÓPEZ, MATTHEW
    Ambientada a Nova York en temps de les eleccions presidencials del 2016, tres dècades després de l'esclat de l'epidèmia de la sida, "L'herència" presenta un mosaic d'històries interconnectades entre homes homosexuals de diverses edats i classes socials per explorar què devem a qui va viure, estimar i patir abans que nosaltres. L'obra segueix la història d'Eric i Toby, una parel...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • EL JUEU ERRANT HA ARRIBAT
    LONDRES BARATIER, ALBERT
    Albert Londres és considerat un dels fundadors del periodisme d’investigació. És el que fa a El jueu errant ha arribat, inicialment una sèrie de vint-i-set reportatges —el gènere que tan magistralment domina— apareguts a Le Petit Parisien el 1929 i recollits després, el 1930, en format de llibre, que es considera la seva obra mestra. L’obra és el fruit d’un llarg viatge que hav...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    19,00 €

  • SONEN LES CAMPANES
    SACASAS, JORDI / RIDER, NIL
    Una síntesi d'allò imprescindible que cal saber per poder gaudir i estimar el món de les campanes i sumar-se activament a l'interès per la recuperació d'aquest patrimoni sonor. Tot un recorregut històric, des dels seus orígens, de com penetra l'instrument a Europa, l'evolució de la seva forma, els seus usos i la feina dels campaners amb un bon repertori d'imatges que ajuden a e...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    15,00 €

Otros libros del autor

  • LA CUINA DELS PASTORS
    JAUME FABREGA
    En aquest llibre hi trobareu les formes de vida dels pastors i els plats que cuinaven i menjaven, explicats pas a pas. La cuina dels pastors estava adaptada al medi, on es movien amb el ramat, i era d’aprofitament. Els aliments principals que portaven al sarró eren el vi, el pa, la cansalada, el fuet, la llonganissa i el formatge. Tots ells ingredients de llarga durada. Quan s’...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    16,00 €

  • LA CUINA DE PAGÈS. RECEPTES TRADICIONALS DEL MÓN RURAL
    JAUME FABREGA
    AL MÓN PAGÈS LA VIDA SEMPRE GIRAVA A L''ENTORN DE LA CUINA, ON PERMANENTMENT, HIVERN I ESTIU, HI HAVIA ENCÈS EL FOC A TERRA, QUE TANT SERVIA PER ESCALFAR-SE COM PER CUINAR. ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    16,00 €

  • TOTES LES SOPES BROUS ESCUDELLES I SOPES K3
    JAUME FABREGA
    La sopa, probablement, és l'aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al Neolític, quan amb el descobriment de la ceràmica les dones comencen a cuinar de manera diferent. El recipient que anomenem olla i el seu contingut, per tant, existeixen al llarg de la història i en totes les cultures. Forma part de la cuina familiar per excel·lència, la quinta essència de...
    Exhaurit

    12,50 €

  • GRAN LLIBRE DE LA CUINA DE LES ÀVIES K3 EXHAURIT
    JAUME FABREGA
    Teniu a les mans el gran llibre de referència de la cuina catalana i mediterrània, fruit de molts anys derecerca. No solament és el manual més complet que hi ha al mercat -amb les seves més de 1.500 receptes-, sinótambé l¿únic que comprèn tots els ingredients, totes les receptes, tots els territoris i comarques, totes les tècniquesi com tractar, tallar, coure i conèixer els div...
    Descatalogat

    25,00 €

  • LES POSTRES I ELS PASTISSOS DE L'ÀVIA K3
    JAUME FABREGA
    Heus aquí el llibre més complet amb tota mena de coques, pastissos, galetes, pastes, cremes, bunyols, gelats, postres, confitures i refrescos. Aplega, al llarg de més de tres-centes receptes, tota la saviesa de les nostres mares i àvies, els secrets dels pastissers i allò que ens poden oferir de millor les postres casolanes, tant de Catalunya com d'altres països. ...
    Exhaurit

    18,80 €

  • MENJANT AMB AMICS I CONEGUTS K2
    JAUME FABREGA
    Compartir taula amb els amics és un plaer. De què deuen parlar els gastrònoms quan mengen amb els seus amics? El primer escriptor gastronòmic del país, Jaume Fàbrega, ens sorprèn amb un receptari dels seus amics i coneguts. Una nòmi ...
    Exhaurit

    17,00 €