LA CUINA DE MALLORCA K3

LA CUINA DE MALLORCA K3

JAUME FABREGA

39,50 €
IVA incluido
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
EL GALL EDITOR
Año de edición:
2006
Materia
Societat i cultura
ISBN:
978-84-96608-38-2
Páginas:
500
Encuadernación:
Otros
Colección:
RAMON LLULL 5
39,50 €
IVA incluido
Sense estoc - Consultar disponibilitat

La cuina d'una illa ofereix un excel·lent exemple d'adaptació al medi, d'alimentació ecològica, però també de confluència de diversos models culinaris.
Mallorca, dins la Mediterrània, és un cas privilegiat pel seu rerefons històric: d'una banda, políticament, va ser un regne independent i de l'altra, culturalment, va pertànyer i pertany al context de la cultura catalana, una de les primeres d'Europa per la seva aportació durant la Baixa Edat Mitjana i el Renaixement, a la cultura del gust: Sent Soví, Mestre Robert, Arnau de Vilanova, els Borja..., sense oblidar Ramon Llull, mallorquí universal que també parla de les coses de menjar. Aquesta tradició literària es manté a l'illa amb textos del segle XVIII i del segle XIX, i culmina als nostres dies amb una producció força abundant.
Aquest és el recull més ampli, compulsat i globalitzador de la cuina mallorquina tradicional, veritable paradigma mediterrani, dels seus productes i tècniques, de la seva història i dels seus costums i festes tradicionals.
Ha estat fet, a més, des d'una mirada nova: l'autor no és mallorquí, però la seva mirada a la cuina de l'illa no és la d'un foraster, sinó la d'un apassionat admirador que se sent implicat en la cultura de Mallorca i els seus sabors, a partir del ple convenciment que cultura, cuina i país són inseparables.
A la recerca d'aquesta cuina, ha recorregut viles, pobles i possessions a fi de donar protagonisme als autèntics agents de la cuina: dones i pagesos, pescadors i treballadors i, també, un bon aplec de mallorquins i mallorquines famosos amb els quals ha compartit conversa, fogons, taula o barca.
A través d'aquest llibre, doncs, veurem com aquesta cuina forma part important del patrimoni antropològic i de la identitat nacional, i, en un temps de mundialització, ha de ser una de les penyores de la salvaguarda identitària de l'illa, de la seva qualitat de vida i, també, de la seva oferta cultural. Una oferta plena de gust i de sabor: la cuina mallorquina va dels plats més senzills i més sans als més gustosos i refinats, amb un panorama complet que inclou verdures i llegums, arròs i pasta, peix i carn i una pastisseria i altres productes exquisits. Una cuina amb una gran capacitat d'adaptació, tant al gust modern com a les diverses cuines d'autor.

Artículos relacionados

  • SABIA LLEGIR EL CEL
    PYKE, STEVE
    La prosa de Timothy O’Grady, tendra i viva, i les fotografies carregades de bellesa de Steve Pyke es combinen per fer una obra de ficció única, un acte de record impregnat de pèrdua, desafiament i una bellesa inoblidable.Un home es troba sol al final de la vida, lluitant per donar sentit a una vida de distanciament i pèrdua. Recorda la infantesa a l'oest d'Irlanda i les dècade...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,00 €

  • FEU-LOS LLEGIR!
    MICHEL DESMURGET
    Totes les claus sobre per què cal llegir i com fer llegir als joves. Una oda a la lectura.Que la lectura és beneficiosa en diverses àrees individuals i socials és una realitat. Gràcies a la lectura, els joves basteixen tres pilars fonamentals de l’ésser: les habilitats intel·lectuals, emocionals i socials. Llegir estimula la intel·ligència, afavoreix l’atenció, l’empatia, la c...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    21,90 €

  • DISCURS CONTRAFEMINISTA
    RIUS SANTAMARIA, MERCÈ
    Aquest discurs sotmet a examen els estereotips que fan dels feminismes actuals expressió d’una ideologia «políticament correcta», just allò que els moviments emancipadors no haurien de ser mai. Aliena a tota actitud antifeminista, l’autora planteja una crítica sense embuts que convida les lluitadores per l’alliberament individual i col·lectiu a reflexionar sobre qüestions bàsiq...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    12,00 €

  • A WASHINGTON AMB PARACAIGUDES
    GARRIGA, FRANCESC
    El corresponsal de Catalunya Ràdio a Washington narra la seva descoberta d’Amèrica.El novembre del 2021, el periodista Francesc Garriga arribava als Estats Units. Després d’anys dedicats a l’actualitat esportiva, començava una etapa com a corresponsal de Catalunya Ràdio a Washington. Apassionat pel país i seguidor de les grans nits electorals americanes, Garriga se sent al seu ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,90 €

  • L'ESPAI BLANC
    PARRELLA, VALERIA
    L'espai blanc és el temps d'espera i incertesa d'una mare. Són tres mesos en què la vida i la mort, l'esperança i la por esdevindran dues cares de la mateixa moneda. La Maria té quaranta-dos anys i és professora en una escola nocturna de Nàpols, on una humanitat descarrilada lluita per obtenir el graduat escolar. Quan ja no hi comptava, es queda embarassada d'un home amb qui ha...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    19,00 €

  • 3/EPISODIS DEL MOVIMENT OBRER ALS PAÏSOS CATALANS
    DIVERSOS AUTORS
    El projecte historiogràfic Episodis del moviment obrer als Països Catalans recull i estudia una selecció de fites clau de l’obrerisme català amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica de les classes populars i divulgar-la en un format accessible, però rigorós. En el primer volum, s’hi aplegaven vuit capítols il·lustratius del període comprès entre la formació del moviment...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    14,00 €

Otros libros del autor

  • LA CUINA DELS PASTORS
    JAUME FABREGA
    En aquest llibre hi trobareu les formes de vida dels pastors i els plats que cuinaven i menjaven, explicats pas a pas. La cuina dels pastors estava adaptada al medi, on es movien amb el ramat, i era d’aprofitament. Els aliments principals que portaven al sarró eren el vi, el pa, la cansalada, el fuet, la llonganissa i el formatge. Tots ells ingredients de llarga durada. Quan s’...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    16,00 €

  • LA CUINA DE PAGÈS. RECEPTES TRADICIONALS DEL MÓN RURAL
    JAUME FABREGA
    AL MÓN PAGÈS LA VIDA SEMPRE GIRAVA A L''ENTORN DE LA CUINA, ON PERMANENTMENT, HIVERN I ESTIU, HI HAVIA ENCÈS EL FOC A TERRA, QUE TANT SERVIA PER ESCALFAR-SE COM PER CUINAR. ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    16,00 €

  • TOTES LES SOPES BROUS ESCUDELLES I SOPES K3
    JAUME FABREGA
    La sopa, probablement, és l'aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al Neolític, quan amb el descobriment de la ceràmica les dones comencen a cuinar de manera diferent. El recipient que anomenem olla i el seu contingut, per tant, existeixen al llarg de la història i en totes les cultures. Forma part de la cuina familiar per excel·lència, la quinta essència de...
    Exhaurit

    12,50 €

  • GRAN LLIBRE DE LA CUINA DE LES ÀVIES K3 EXHAURIT
    JAUME FABREGA
    Teniu a les mans el gran llibre de referència de la cuina catalana i mediterrània, fruit de molts anys derecerca. No solament és el manual més complet que hi ha al mercat -amb les seves més de 1.500 receptes-, sinótambé l¿únic que comprèn tots els ingredients, totes les receptes, tots els territoris i comarques, totes les tècniquesi com tractar, tallar, coure i conèixer els div...
    Descatalogat

    25,00 €

  • LES POSTRES I ELS PASTISSOS DE L'ÀVIA K3
    JAUME FABREGA
    Heus aquí el llibre més complet amb tota mena de coques, pastissos, galetes, pastes, cremes, bunyols, gelats, postres, confitures i refrescos. Aplega, al llarg de més de tres-centes receptes, tota la saviesa de les nostres mares i àvies, els secrets dels pastissers i allò que ens poden oferir de millor les postres casolanes, tant de Catalunya com d'altres països. ...
    Exhaurit

    18,80 €

  • MENJANT AMB AMICS I CONEGUTS K2
    JAUME FABREGA
    Compartir taula amb els amics és un plaer. De què deuen parlar els gastrònoms quan mengen amb els seus amics? El primer escriptor gastronòmic del país, Jaume Fàbrega, ens sorprèn amb un receptari dels seus amics i coneguts. Una nòmi ...
    Exhaurit

    17,00 €