LA CUINA DE MALLORCA K3

LA CUINA DE MALLORCA K3

JAUME FABREGA

39,50 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
EL GALL EDITOR
Any d'edició:
2006
Matèria
Societat i cultura
ISBN:
978-84-96608-38-2
Pàgines:
500
Enquadernació:
Otros
Col·lecció:
RAMON LLULL 5
39,50 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat

La cuina d'una illa ofereix un excel·lent exemple d'adaptació al medi, d'alimentació ecològica, però també de confluència de diversos models culinaris.
Mallorca, dins la Mediterrània, és un cas privilegiat pel seu rerefons històric: d'una banda, políticament, va ser un regne independent i de l'altra, culturalment, va pertànyer i pertany al context de la cultura catalana, una de les primeres d'Europa per la seva aportació durant la Baixa Edat Mitjana i el Renaixement, a la cultura del gust: Sent Soví, Mestre Robert, Arnau de Vilanova, els Borja..., sense oblidar Ramon Llull, mallorquí universal que també parla de les coses de menjar. Aquesta tradició literària es manté a l'illa amb textos del segle XVIII i del segle XIX, i culmina als nostres dies amb una producció força abundant.
Aquest és el recull més ampli, compulsat i globalitzador de la cuina mallorquina tradicional, veritable paradigma mediterrani, dels seus productes i tècniques, de la seva història i dels seus costums i festes tradicionals.
Ha estat fet, a més, des d'una mirada nova: l'autor no és mallorquí, però la seva mirada a la cuina de l'illa no és la d'un foraster, sinó la d'un apassionat admirador que se sent implicat en la cultura de Mallorca i els seus sabors, a partir del ple convenciment que cultura, cuina i país són inseparables.
A la recerca d'aquesta cuina, ha recorregut viles, pobles i possessions a fi de donar protagonisme als autèntics agents de la cuina: dones i pagesos, pescadors i treballadors i, també, un bon aplec de mallorquins i mallorquines famosos amb els quals ha compartit conversa, fogons, taula o barca.
A través d'aquest llibre, doncs, veurem com aquesta cuina forma part important del patrimoni antropològic i de la identitat nacional, i, en un temps de mundialització, ha de ser una de les penyores de la salvaguarda identitària de l'illa, de la seva qualitat de vida i, també, de la seva oferta cultural. Una oferta plena de gust i de sabor: la cuina mallorquina va dels plats més senzills i més sans als més gustosos i refinats, amb un panorama complet que inclou verdures i llegums, arròs i pasta, peix i carn i una pastisseria i altres productes exquisits. Una cuina amb una gran capacitat d'adaptació, tant al gust modern com a les diverses cuines d'autor.

Articles relacionats

  • UNA CASA QUE ENS SIGUI LLAR
    BUADES, JOAN
    Aquest recull de vuit escrits vol ser un ventall acolorit, matisat i ric que ens ajudi no només a veure amb claredat la ferida, sinó també a pensar remeis per curar-la. Aquí hi trobarem des de les dades més contrastades als debats més rigorosos, passant pels noms dels marges i les plantes, ancians habitants de la mar, els canvis en les estacions i recorreguts sentimentals per t...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    17,90 €

  • MOBILITZEM-NOS! MON RURAL!
    IGNASI ALDOMÀ
    El món rural, ara més que mai, vol dir canvi. Canvia la ruralitat, canvien les ciutats, canvia el planeta. Els pobles, però, són un laboratori precís, clar, de les grans transformacions demogràfiques, econòmiques... En aquesta obra col·lectiva hi trobareu idees, reflexions, raons... d’aquestes noves ruralitats que, definitivament, són una manera d’entendre i viure en un món nou...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    15,00 €

  • EL JUEU ERRANT HA ARRIBAT
    LONDRES, ALBERT
    Albert Londres és considerat un dels fundadors del periodisme d’investigació. És el que fa a El jueu errant ha arribat, inicialment una sèrie de vint-i-set reportatges —el gènere que tan magistralment domina— apareguts a Le Petit Parisien el 1929 i recollits després, el 1930, en format de llibre, que es considera la seva obra mestra. L’obra és el fruit d’un llarg viatge que hav...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    19,00 €

  • L'HERÈNCIA
    LÓPEZ, MATTHEW
    Ambientada a Nova York en temps de les eleccions presidencials del 2016, tres dècades després de l'esclat de l'epidèmia de la sida, "L'herència" presenta un mosaic d'històries interconnectades entre homes homosexuals de diverses edats i classes socials per explorar què devem a qui va viure, estimar i patir abans que nosaltres. L'obra segueix la història d'Eric i Toby, una parel...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • LA RESPOSTA ÉS NO-BINÀRIA
    EBMEYER, MICHAEL
    Per oposar-se al binarisme autoritari.Pensar en oposicions ens ajuda a comprendre el món. La pega és que aquesta mena de pensament afavoreix les jerarquies: entre l’home i la dona, entre superiors i subordinats, entre governants i governats, etc.El debat al voltant del gènere va posar el no-binarisme a l’ordre del dia i va impulsar un moviment emancipatori que per a uns és font...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    15,00 €

  • SILENCIS
    OLSEN, TILLIE
    «Tant en la història de la literatura com en el present hi ha la foscor dels silencis: alguns són els silencis d'anys per part dels nostres grans clàssics, alguns són silencis ocults, alguns no arriben a tenir mai forma de llibre. No es tracta de silencis naturals, aquest temps necessari per a la renovació, el guaret, la gestació, en el cicle natural de la creació. Els silencis...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    13,95 €

Altres llibres de l'autor

  • LA CUINA DELS PASTORS
    JAUME FABREGA
    En aquest llibre hi trobareu les formes de vida dels pastors i els plats que cuinaven i menjaven, explicats pas a pas. La cuina dels pastors estava adaptada al medi, on es movien amb el ramat, i era d’aprofitament. Els aliments principals que portaven al sarró eren el vi, el pa, la cansalada, el fuet, la llonganissa i el formatge. Tots ells ingredients de llarga durada. Quan s’...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    16,00 €

  • LA CUINA DE PAGÈS. RECEPTES TRADICIONALS DEL MÓN RURAL
    JAUME FABREGA
    AL MÓN PAGÈS LA VIDA SEMPRE GIRAVA A L''ENTORN DE LA CUINA, ON PERMANENTMENT, HIVERN I ESTIU, HI HAVIA ENCÈS EL FOC A TERRA, QUE TANT SERVIA PER ESCALFAR-SE COM PER CUINAR. ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    17,00 €

  • TOTES LES SOPES BROUS ESCUDELLES I SOPES K3
    JAUME FABREGA
    La sopa, probablement, és l'aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al Neolític, quan amb el descobriment de la ceràmica les dones comencen a cuinar de manera diferent. El recipient que anomenem olla i el seu contingut, per tant, existeixen al llarg de la història i en totes les cultures. Forma part de la cuina familiar per excel·lència, la quinta essència de...
    Exhaurit

    12,50 €

  • LES POSTRES I ELS PASTISSOS DE L'ÀVIA K3
    JAUME FABREGA
    Heus aquí el llibre més complet amb tota mena de coques, pastissos, galetes, pastes, cremes, bunyols, gelats, postres, confitures i refrescos. Aplega, al llarg de més de tres-centes receptes, tota la saviesa de les nostres mares i àvies, els secrets dels pastissers i allò que ens poden oferir de millor les postres casolanes, tant de Catalunya com d'altres països. ...
    Exhaurit

    18,80 €

  • MENJANT AMB AMICS I CONEGUTS K2
    JAUME FABREGA
    Compartir taula amb els amics és un plaer. De què deuen parlar els gastrònoms quan mengen amb els seus amics? El primer escriptor gastronòmic del país, Jaume Fàbrega, ens sorprèn amb un receptari dels seus amics i coneguts. Una nòmi ...
    Exhaurit

    17,00 €

  • PA AMB TOMÀQUET K3
    JAUME FABREGA
    Aquest és el llibre del pa amb tomàquet, aquest menjar tan característic dels Països Catalans i que, es pot dir, agrada a tothom. Però hi trobareu molt més: tota mena d'esmorzars, berenars i àpats lleugers (llesques de pa, entrepans i plats molt fàcils de fer --fins i tot per als nens, els joves i els estudiants--, que tenen com a ingredient principal el pa). Al mateix temps, f...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    13,90 €