CUINA PAIRAL I CONVENTUAL

CUINA PAIRAL I CONVENTUAL

SERRA, FRA VALENTI

17,00 €
IVA incluido
En estoc - Disponibilitat immediata
Editorial:
FARELL
Año de edición:
2019
Materia
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-17116-16-3
Páginas:
144
17,00 €
IVA incluido
En estoc - Disponibilitat immediata

A semblana dels camperols, els frares i monjos solien acompanyar els apats amb amanides de caracter refrescant Ðque llavors en deien enciamÐ on, a mes de la lletuga, lÕescarola i els creixens, no hi solien faltar les olives salades i les taperes. Les plantes aromatiques Ðque els antics frares en deien Òherbes odorifiquesÓÐ mes enlla del seu interes remeier, tambe tenen una gran importancia en la cuina puix que la gastronomia conventual i pairal compta amb nombrosos plats que son reforats, en el seu gust, amb el complement de les especies i de les herbes aromatiques. Les antigues receptes culinaries aportades en aquest llibre provenen de vells manuscrits i tambe dÕantics tractats. Son transcrites amb la puntuacio i lÕortografia normalitzades per fer-les mes entenedores i, per tal dÕajudar a la comprensio de les receptes, lÕautor ofereix un glossari i una orientacio bibliografica amb la indicacio dels principals tractats culinaris i amb la relacio de les fonts manuscrites dÕon provenen la majoria de les receptes que, alhora, son comentades i situades en el seu context, ja sigui pairal o conventual, de la Catalunya dels segles XVIII i XIX. Cuina pairal i conventual es el primer llibre que lÕautor publica a Farell Editors, entitat editora especialitzada en lÕestudi i la divulgacio de la cultura popular. La present aproximacio historica a la cuina pairal i conventual es una documentada aportacio a lÕestudi de la gastronomia catalana que ofereix nombroses receptes inedites, ben utils Òal rebost i a la cuinaÓ.

Artículos relacionados

  • EMBOTITS
    SANGLAS, DAVID
    Tots els secrets per preparar, triar i fer lluir un bon embotit. Aquest receptari és un viatge per la història dels embotits de la nostra terra, els oblidats i els de sempre, i un recorregut que ens farà descobrir la infinitat d'usos que podem donar-los a la cuina, més enllà de gaudir-los amb una bona llesca de pa amb tomàquet. A través de receptes pràctiques, aprendrem com pre...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,90 €

  • ELS 100 MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS QUE ET CANVIARAN LA VIDA
    YÁÑEZ DE LA CAL, ÀLEX
    VOLS POTENCIAR LA TEVA SALUT I EL TEU RENDIMENT A TRAVÉS DELS MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS? En aquest llibre hi trobaràs la resposta, ja que, gràcies al Dr. Àlex Yáñez, descobriràs els 100 millors suplements i aliments que et cuidaran el cos i la ment. A més, tota la informació que es reuneix aquí surt acompanyada i amb el suport de tota l’evidència científica actual al respe...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,86 €

  • CREMO!
    NICOLAU, MARIA
    CREMO! La nova revolució de Maria Nicolau. Columna publica Cremo!, el nou llibre de Maria Nicolau. Reflexionsgastronòmiques de la cuinera més revolucionària dels últims anys.El fenomen que ha revolucionat la gastronomia «Cremo!» és el crit d’alerta que s’etziba a les cuines professionals quan es carrega una olla que pesa o una paella amb oli roent quan passem pel costat d’un co...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    19,90 €

  • HISTÒRIA GALÀCTICA DEL PORRÓ
    GARCIA-ARBÓS, SALVADOR
    La Història galàctica del porró no és una història, ni un tractat ni, amb prou feines, un manual. És un manifest. Aquest llibre parla de les virtuts comunitàries i ecumèniques de beure a gallet (o a galet, segons el dia) amb un instrument fràgil i sofert. Beure amb porró és un acte net, per no dir pur. És promiscu, però sense tocaments ni sense intercanvi de fluids. No és un ac...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    13,00 €

  • 100 RECEPTES A LA CATALANA
    FÀBREGA COLOM, JAUME
    PRÒLEG D'ADA PARELLADA No és agosarat dir que la cuina catalana té més de mil anys d'història i que es tracta, certament, d'una de les primeres d'Europa. En aquest llibre hi trobareu una selecció de 100 receptes de plats dits "a la catalana" a Catalunya mateix, a Espanya, a França, a Itàlia, a Alemanya... com a mostra de la projecció internacional de la nostra cuina. L'autor, q...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    17,60 €

  • GUIA DE LA CERVESA ARTESANA FETA A CATALUNYA
    CHOZAS SERRADELL, JORDI
    Aquesta guia ofereix un recorregut, comarca a comarca, en el qual la cervesa artesana és la gran protagonista; recull des de marques ja consolidades fins a aquelles que fa poc que han començat, passant per hombrewers i nòmades, associacions, locals per anar a fer una bona cervesa o comprar-la i cervesers que van fer la seva contribució i ara ja han plegat. El volum ha comporta...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €