LOS SABORES DEL GRECO

LOS SABORES DEL GRECO

UN VIAJE CULINARIO POR EL MEDITERRÁNEO DEL GRECO: CANDÍA (CRETA), VENECIA, ROMA Y TOLEDO

GARCÍA GÓMEZ, LUIS JACINTO

24,00 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
EDICIONES TREA, S.L.
Any d'edició:
2017
Matèria
Història
ISBN:
978-84-9704-975-7
Pàgines:
180
Enquadernació:
Otros
24,00 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat

Los sabores del Greco puede entenderse como el relato de la imaginaria conversación de sobremesa acontecida tras una animada cena de verano en compañía del pintor en la que salen a relucir sus recuerdos gastronómicos. Entre otros, los aromas y particularidades de las cocinas que conoció en su itinerario vital a través del Mediterráneo: la de su Creta natal, bucólica y campestre; la de Venecia y la de Roma, refinadas y joviales; y la de Toledo, sazonada y mudéjar. En esta historiada ciudad pasó el Greco la mayor parte de su vida, más de treinta años en los que comió como un toledano de su época y de su condición social. Un tipo de mesa que L. Jacinto García reconstruye con claridad y rigor: olla podrida, berenjenas, casquería los sábados, pescado cecial y lentejas los viernes, aves y carnero castrado los domingos y grandes festividades, salpicón no pocas noches? Platos y costumbres ?pero también gustos y modales en la mesa? que estaban empezando a cambiar, a desprenderse de sus reminiscencias medievales.
A partir de finales del siglo xvi, en efecto, se inició una pausada transformación culinaria que inauguraba el camino hacia la modernidad: separación de lo dulce y lo salado, pérdida de protagonismo de las especias orientales, aparición de nuevas salsas, introducción del tenedor, consagración de la urbanidad en la mesa, uso individual de cubiertos, platos y vasos, incorporación de algunos alimentos recién llegados de América? Un conjunto de cambios y novedades que el Greco bien pudo llegar a observar e incluso a comprobar, y que están en el origen de la cocina actual.
Este libro, en fin, también puede entenderse como una invitación a participar en un fascinante y suculento viaje de la mano del Greco por esas comidas de aromas mediterráneos que le confortaron y le cortejaron. Un viaje en el espacio y en el tiempo lleno de sorpresas que promete amenidad, deleite y conocimiento. Recorrer sus páginas es sumergirse en una aventura que instruye y reconforta.

Articles relacionats

  • TOT EL PODER PER ALS SOVIETS!
    LENIN
    En una carta al marxista rus P. B. Axelrod del 16 dÆagost de 1897, un jove Lenin de 27 anys exposava: «No hi ha res que desitgi tant, ni en què hagi somniat tant, com poder escriure per als obrers.» Lenin és un dels pensadors marxistes que més ha influït en les organitzacions comunistes dÆarreu del món. Principal líder de la insurrecció dÆoctubre de 1917, també va ser el màxim ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,50 €

  • ELS OBLIDATS COMTES DE CERDANYA (798-1117)
    BLASI I SOLSONA, JOAN
    Catalunya es va formar a partir de diferents comtats. "Els oblidats comtes de Cerdanya (798-1117)", és l'única obra monogràfica sobre les comtes privatius de la Cerdanya, comtat que arribà a abastar uns dominis que anaven des de Tàrrega i Cervera pel sud, fins a prop de Foix i Carcasona, pel nord. El llibre pretén recuperar la memòria sobre els comtes, que juntament amb els seu...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,00 €

  • ELS BORJA
    BORIAUD, JEAN-YVES
    Marcats per una llegenda fosca que cada època enriqueix, els tres actors principals de la saga Borja —Alexandre, Cèsar i Lucrècia— sembla que no són sinó un emmetzinador, un assassí i una disbauxada. Extraordinàriament novel·lesca, la història d’una de les famílies més fascinants del Renaixement és, en realitat, molt més rica i plena de matisos. Els Borja van participar a la co...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    28,00 €

  • ALFONS EL MAGNÀNIM
    RYDER, ALAN
    Alfons el Magnànim va ser un dels monarques més brillants del segle xv. Malgrat tot, «els tres reis trastàmares han estat figures incòmodes per a la historiografia catalana», escriu Flocel Sabaté. Vicens Vives destacava que l’originalitat històrica del Magnànim es fonamenta en el fet d’haver centrat l’eix dels seus dominis en el regne de Nàpols, conquerit el 1442 i convertit en...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    29,50 €

  • EL SEGON REICH I CATALUNYA
    FLECK GATIUS, XAVIER
    Entre el 1890 i el 1914 es produïren a Catalunya grans canvis polítics, socials i culturals, com ara l’auge del catalanisme conservador des de les Bases de Manresa fins a la creació de la Mancomunitat, la radicalització de les lluites obreres o l’aparició del Modernisme i del Noucentisme. A causa d’aquests processos convulsos, un sector important dels intel·lectuals catalans, q...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    19,00 €

  • EL CAMP DELS CATALANS
    ARAÑÓ VEGA, LAIA
    El 28 de febrer de 1939, el general Ménard, al càrrec de tots els camps francesos, notificava al prefecte del departament de l’Hérault la decisió de la ubicació i construcció a Agde d’un camp de concentració amb l’objectiu de traslladar-hi fins a 25.000 refugiats republicans tancats als camps de les platges del Rosselló i alleugerir la càrrega econòmica que el departament dels ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,00 €