LOS SABORES DEL GRECO

LOS SABORES DEL GRECO

UN VIAJE CULINARIO POR EL MEDITERRÁNEO DEL GRECO: CANDÍA (CRETA), VENECIA, ROMA Y TOLEDO

GARCÍA GÓMEZ, LUIS JACINTO

24,00 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
EDICIONES TREA, S.L.
Any d'edició:
2017
Matèria
Història
ISBN:
978-84-9704-975-7
Pàgines:
180
Enquadernació:
Otros
24,00 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat

Los sabores del Greco puede entenderse como el relato de la imaginaria conversación de sobremesa acontecida tras una animada cena de verano en compañía del pintor en la que salen a relucir sus recuerdos gastronómicos. Entre otros, los aromas y particularidades de las cocinas que conoció en su itinerario vital a través del Mediterráneo: la de su Creta natal, bucólica y campestre; la de Venecia y la de Roma, refinadas y joviales; y la de Toledo, sazonada y mudéjar. En esta historiada ciudad pasó el Greco la mayor parte de su vida, más de treinta años en los que comió como un toledano de su época y de su condición social. Un tipo de mesa que L. Jacinto García reconstruye con claridad y rigor: olla podrida, berenjenas, casquería los sábados, pescado cecial y lentejas los viernes, aves y carnero castrado los domingos y grandes festividades, salpicón no pocas noches? Platos y costumbres ?pero también gustos y modales en la mesa? que estaban empezando a cambiar, a desprenderse de sus reminiscencias medievales.
A partir de finales del siglo xvi, en efecto, se inició una pausada transformación culinaria que inauguraba el camino hacia la modernidad: separación de lo dulce y lo salado, pérdida de protagonismo de las especias orientales, aparición de nuevas salsas, introducción del tenedor, consagración de la urbanidad en la mesa, uso individual de cubiertos, platos y vasos, incorporación de algunos alimentos recién llegados de América? Un conjunto de cambios y novedades que el Greco bien pudo llegar a observar e incluso a comprobar, y que están en el origen de la cocina actual.
Este libro, en fin, también puede entenderse como una invitación a participar en un fascinante y suculento viaje de la mano del Greco por esas comidas de aromas mediterráneos que le confortaron y le cortejaron. Un viaje en el espacio y en el tiempo lleno de sorpresas que promete amenidad, deleite y conocimiento. Recorrer sus páginas es sumergirse en una aventura que instruye y reconforta.

Articles relacionats

  • EL SECRET DE LA V BAIXA
    CUCURULL MIRALLES, VÍCTOR
    Aquest petit tractat vol presentar, des de la nostra perspectiva, la història de Catalunya destacant els moments clau i alguns punts fonamentals per entendre la identitat i la trajectòria del poble català. Aquest coneixement resulta imprescindible per interpretar la realitat actual i treballar cap a un futur de llibertat i plenitud nacional. Llançarem aquest manual al mes de n...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    24,00 €

  • HISTÒRIES DEL TREN D'OLOT
    CLARA RESPLANDIS, JOSEP
    «Anem descobrint una història llarga i embrollada, amb problemes geogràfics, jurídics, polítics, econòmics, que es llegeixen amb curiositat, amb interès, i ben sovint amb sorpresa. La lectura m’ha resultat un mecanisme de produir records amb gran abundància, usuari que vaig ser fins a l’últim dia» ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,00 €

  • L’EXILI DELS PERIODISTES
    CASASÚS I GURI, JOSEP MARIA COSTA, LLUÍS
    L’exili constitueix un univers encara no prou explorat, però el seu estudi i reconeixement és fonamental per entendre les claus del desenvolupament històric, en el nostre cas, de Catalunya. Certament, la Guerra Civil (1936-1939) i el posterior règim franquista va representar un veritable drama per a la professió periodística catalana, que entre la mort i l’exili va perdre més d...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • HISTÒRIES D'ARXIVER
    BOADAS, JOAN
    «El llibre és la crònica d’una experiència professional que dona a conèixer i dignifica una professió. La dona a conèixer perquè segur que molta gent en desconeix les funcions que s’assumeixen, la feina real de les persones que treballen als arxius. La dignifica perquè l’autor l’ha exercit reclamant la més alta consideració per aquestes funcions» ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,00 €

  • EMPERADOR DE ROMA
    BEARD, MARY
    Torna Mary Beard amb la continuació de SPQR, un llibre imprescindible per descobrir com van ser realment els emperadors de Roma.Fanàtics del control, addictes a la feina o adolescents malcriats Com eren realment els emperadors de Roma A SPQR, Mary Beard va narrar la història mil·lenària de la Roma antiga. En aquest nou llibre, centra la seva atenció en els emperadors que van go...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    27,90 €

  • UNA VIDA PER CATALUNYA
    MARTÍNEZ I VENDRELL, JAUME
    El llibre rescata un testimoni clau sobre els primers anys de resistència antifranquista i la formació del Front Nacional de Catalunya: passos de frontera, xarxes d’evasió, premsa clandestina i accions contra el règim en plena postguerra. Una crònica en primera persona que mostra com, després de la derrota i l’exili, encara hi hagué qui va continuar jugant-se la vida per combat...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,00 €