LOS SABORES DEL GRECO

LOS SABORES DEL GRECO

UN VIAJE CULINARIO POR EL MEDITERRÁNEO DEL GRECO: CANDÍA (CRETA), VENECIA, ROMA Y TOLEDO

GARCÍA GÓMEZ, LUIS JACINTO

24,00 €
IVA incluido
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
EDICIONES TREA, S.L.
Año de edición:
2017
Materia
Història
ISBN:
978-84-9704-975-7
Páginas:
180
Encuadernación:
Otros
24,00 €
IVA incluido
Sense estoc - Consultar disponibilitat

Los sabores del Greco puede entenderse como el relato de la imaginaria conversación de sobremesa acontecida tras una animada cena de verano en compañía del pintor en la que salen a relucir sus recuerdos gastronómicos. Entre otros, los aromas y particularidades de las cocinas que conoció en su itinerario vital a través del Mediterráneo: la de su Creta natal, bucólica y campestre; la de Venecia y la de Roma, refinadas y joviales; y la de Toledo, sazonada y mudéjar. En esta historiada ciudad pasó el Greco la mayor parte de su vida, más de treinta años en los que comió como un toledano de su época y de su condición social. Un tipo de mesa que L. Jacinto García reconstruye con claridad y rigor: olla podrida, berenjenas, casquería los sábados, pescado cecial y lentejas los viernes, aves y carnero castrado los domingos y grandes festividades, salpicón no pocas noches? Platos y costumbres ?pero también gustos y modales en la mesa? que estaban empezando a cambiar, a desprenderse de sus reminiscencias medievales.
A partir de finales del siglo xvi, en efecto, se inició una pausada transformación culinaria que inauguraba el camino hacia la modernidad: separación de lo dulce y lo salado, pérdida de protagonismo de las especias orientales, aparición de nuevas salsas, introducción del tenedor, consagración de la urbanidad en la mesa, uso individual de cubiertos, platos y vasos, incorporación de algunos alimentos recién llegados de América? Un conjunto de cambios y novedades que el Greco bien pudo llegar a observar e incluso a comprobar, y que están en el origen de la cocina actual.
Este libro, en fin, también puede entenderse como una invitación a participar en un fascinante y suculento viaje de la mano del Greco por esas comidas de aromas mediterráneos que le confortaron y le cortejaron. Un viaje en el espacio y en el tiempo lleno de sorpresas que promete amenidad, deleite y conocimiento. Recorrer sus páginas es sumergirse en una aventura que instruye y reconforta.

Artículos relacionados

  • LITERATURA CATALANA
    ELS MARGES (ED.)
    La revista Els Marges va ser fundada el 1974 per Joaquim Molas, Jordi Castellanos, Josep Murgades, Josep M. Benet i Jornet i Enric Sullà. Publicada ininterrompudament de llavors ençà, ha esdevingut un dels principals referents culturals dels Països Catalans. Ha donat a conèixer investigacions originals (secció «Estudis»), lectures contextualitzades i aprofundides de grans obres...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • DESCOLONITZAR LA MENT PALESTINA
    EID, HAIDAR
    «Estic dret sobre les ruïnes d'una casa a la ciutat de Gaza, observant l'horitzó». Aquestes són les paraules inicials d'aquest llibre, finalitzat amb notes de veu mentre Gaza, on viu l'autor, és aniquilada. Descolonitzant la ment palestina no tracta del darrer atac israelià sobre Gaza. És una crítica aguda als Acords d'Oslo, als territoris creats per l'imperialisme en nom de la...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    12,00 €

  • LA REVOLUCIÓ FRANCESA
    SMITH, JAY M.
    Aquesta immersió ràpida presenta als lectors un dels esdeveniments més dramàtics i influents de la història mundial, i que va obrir la porta a la implementació “revolucions liberals” a tot el món en els dos segles següents. L’enfoc principal del relat és la dinàmica política peculiar —que oscil•la entre un optimisme gairebé utòpic i una desconfiança pessimista per part d’altres...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    16,00 €

  • EMPÚRIES: LA BATALLA DECISIVA
    HERNÀNDEZ CARDONA, FRANCESC XAVIER
    El 195 aC va tenir lloc un enfrontament decisiu entre ibers i romans. L'escenari fou Empúries, un port geoestratègic a l'entrada d'Hispània. ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    9,00 €

  • SÀPIENS 3. ELS SENYORS DE LA HISTÒRIA
    YUVAL NOAH HARARI
    La història de la humanitat com no l’has llegit mai: el tercer volum de la versió gràfica del fenomen mundial Sàpiens.Avui tots els humans pertanyem a un món unificat. Però quins fenòmens històrics han portat a aquesta unificació? Qui és el veritable Senyor de la història?En aquest tercer volum de l’adaptació gràfica de l’extraordinària història del gènere humà, Yuval Noah Hara...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,90 €

  • EL MON D'AHIR #30
    SOLER GUASCH, TONI
    Un bagul amb roba dels nostres avis és més alliçonador, i més inspirador, que qualsevol llibre d'història. Per això un viatge per la història de la moda o una visita a un museu de la indumentària com els de Barcelona o Terrassa és una manera esplèndida d'entendre el nostre passat. En aquest número d'El Món d'Ahir ens acostem a la història de la indumentària i de la seva aplicac...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €