ELS FOGONS DE L'ÀVIA DOLORS

ELS FOGONS DE L'ÀVIA DOLORS

RECEPTES, RECORDS I VIVÈNCIES DE LA CUINA DEL BAIX EMPORDÀ

 

15,00 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
REVISTA DEL BAIX EMPORDA
Matèria
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-92-0-190566-6
15,00 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat

Reedició del llibre Els fogons de l’àvia Dolors, exhaurit pocs dies després de la seva publicació l’any 2004. Edicions de la Revista del Baix Empordà s’ha fet càrrec d’una segona edició revisada i ampliada que, amb el subtítol de Receptes, records i vivències de la cuina del Baix Empordà, compta amb articles expressament escrits per a l’ocasió de Pep Espadalé i Àngela Martí, del Museu del Suro de Palafrugell, del professor de gastronomia de la Universitat Autònoma de Barcelona Jaume Fàbrega, de les empresàries d’hostaleria Carme Hospital Poch i Adela Pagès, de Miquel Martí, del Museu de la Pesca de Palamós, de l’enòloga Montserrat Molla, de l’enginyer agrònom Baltasar Parera, de Georgina Regàs, directora del Museu de la Confitura de Torrent, i de Martí Sabrià, gerent de l’Associació d’Hostaleria Costa Brava Centre.

Els fogons de l’àvia Dolors és un recull de velles receptes culinàries embolcallades amb anècdotes, vivències i records d’una època –mitjans del segle XX, en plena postguerra– terriblement dramàtica però, al mateix temps, dotada d’un encant irrepetible.

Articles relacionats

  • MAR I MUNTANYA:RECEPTARI TRADICIONAL
    HERCE CARMONA, ENRIC
    Els plats de mar i muntanya són, sense cap mena de dubte, el que millor defineix la cuina catalana: una tradició culinària que combina harmoniosament productes del mar i de la terra en plats únics i deliciosos. Enric Herce ens en descobreix els orígens històrics, i destaca com la geografia i la cultura catalanes —especialment, a l’Empordà per la seva estreta con...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    19,00 €

  • 100 RECEPTES A LA CATALANA
    FÀBREGA COLOM, JAUME
    PRÒLEG D'ADA PARELLADA No és agosarat dir que la cuina catalana té més de mil anys d'història i que es tracta, certament, d'una de les primeres d'Europa. En aquest llibre hi trobareu una selecció de 100 receptes de plats dits "a la catalana" a Catalunya mateix, a Espanya, a França, a Itàlia, a Alemanya... com a mostra de la projecció internacional de la nostra cuina. L'autor, q...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    17,60 €

  • LA VIDA A CAN DURAN
    VALLS, JOSEP
    Des de Ca la Teta fins a l’actual establiment del carrer Lasauca de Figueres han passat per Can Duran una gernació d’artistes, polítics, escriptors, periodistes… que han deixat la seva firma en els dos llibres de signatures de la casa, una tradició que va néixer amb Lluís Duran al capdavant.Josep Valls i Joan Ferrerós, però, han anat molt més enllà de fer un buidatge d’aquestes...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    25,00 €

  • GUIA DE LA CERVESA ARTESANA FETA A CATALUNYA
    CHOZAS SERRADELL, JORDI
    Aquesta guia ofereix un recorregut, comarca a comarca, en el qual la cervesa artesana és la gran protagonista; recull des de marques ja consolidades fins a aquelles que fa poc que han començat, passant per hombrewers i nòmades, associacions, locals per anar a fer una bona cervesa o comprar-la i cervesers que van fer la seva contribució i ara ja han plegat. El volum ha comporta...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • ESMORZARS DE FORQUILLA (I ENTREPANS)
    FÀBREGA, JAUME
    L’esmorzar de forquilla és una tradició gastronòmica basada en un esmorzar consistent, sovint amb plats que associem al dinar o al sopar. Era popular entre treballadors i persones que suportaven les llargues hores de treball físic. Encara avui és una pràctica vigent en molts bars i restaurants de Catalunya.Sense tants formalismes com un dinar, l’esmorzar de forquilla és un àpat...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • 5 INGREDIENTS MEDITERRANIS
    JAMIE OLIVER
    Torna Jamie Oliver amb el format de les receptes que més agraden als seus seguidors: les basades en 5 ingredients.El nou llibre de Jamie uneix la cuina fàcil amb el meravellós menjar del Mediterrani, que sempre li ha tingut el cor robat. Amb més de 120 receptes fàcils de seguir, simples i totalment delicioses, 5 ingredients mediterranis s’inspira en els sabors, les combinacions...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    29,90 €