CUINA I CUINERS A LA CORONA D'ARAGÓ I CATALUNYA

CUINA I CUINERS A LA CORONA D'ARAGÓ I CATALUNYA

1885-2008: ANYS D'UNIONS I DESUNIONS

GARCIA I FORTUNY, JOSEP

19,75 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
NOVA CASA
Any d'edició:
2017
Matèria
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-16942-25-1
Pàgines:
314
Enquadernació:
Bolsillo
19,75 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat

Aquest volum III s'ha realitzat amb la recerca d'arxius de Barcelona i també amb l'ajut inestimable de bibliòfils que han posat a l'abast de l'autor documentació que fins ara restava guardada en algun racó, esperant que algú la divulgués. Així és com s'ha pogut donar a conèixer per primera vegada -si no anem errats- els primers ?Estatutos? de l'Artistica Culinaria de Barcelona de l'any 1894, col·lectiu de Cuiners creat el 1885 i més endavant Montepío Arte de Cocineros de Barcelona, creat el 1898, sens dubte per uns homes que segurament estimaven la seva professió però sobretot que alhora tenien necessitat de millorar les seves condicions laborals, molt precàries i difícils en aquells anys.

Amb la troballa de publicacions d'aquest col·lectiu i d'altres que també van existir, s'ha pogut, en bona part, donar una visió del que hem dit. Tot això, per tal de contextualitzar-ho, ha estat acompanyat de la incorporació de cites de treballs escrites per especialistes en Història Contemporània i que a casa nostra, afortunadament, en tenim i de molta solvència. Així es com s?avança, passant per la Guerra ?incivil? Espanyola -amb tota la seva problemàtica-, i els col·lectius creats amb posteritat fins als nostres dies.

Si Catalunya avui i arreu del món gaudeix d'un prestigi, sens dubte la nostra Cuina i la Gastronomia en general hi tenen un paper molt rellevant. Per això mateix, no podem oblidar els professionals que ens precediren i que en la seva saviesa ens transmeteren els seus coneixements que ens han permès arribar fins on som ara.

Amb tota la modèstia però també amb fermesa, creiem que amb la publicació d'aquesta trilogia hem posat els fonaments del que temps a venir hauria de ser un estudi més aprofundit de la Cuina i els Cuiners a casa nostra. Altres haurien de seguir aquest camí avui iniciat.

Articles relacionats

  • MÈTODE ADA PARELLADA CONCILIAR CUINA I VIDA 2A EDICIÓ
    PARELLADA, ADA
    Ara sí, un àpat en 5 minuts. La cuina ràpida noexisteix, però sí la cuina àgil, és a dir, organitzada.Et proposem un mètode per tenir una alimentacióvariada, equilibrada i saborosa els dies de cada dia.Trobaràs una solució per menjar bé a casa, quanel temps, la força i la motivació per la cuina sónescassos.Aquest mètode et permetrà mantenir el teu ritme devida i respectar les t...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    26,50 €

  • DE L'HORT AL PLAT
    PEP SALSETES
    Un llibre prenyat de saviesa, rauxa i alegria de viure per aprendre i fruir de l'autèntica cuina del nostre país. Amb la clarividència i el bon humor que el caracteritzen, en Pep Salsetes ens convida a reviure una cuina estacional i popular, a favor de la sostenibilitat, el producte local i la gresca. En aquesta veritable «bíblia» del nostre patrimoni culinari més genuí hi trob...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    21,90 €

  • 100 RECEPTES SENSE RECEPTES
    DUDEMAINE, SOPHIE
    UN LLIBRE DE RECEPTES MOLT VISUAL I A TOT COLOR PER CUINAR DE LA FORMA MÉS INTUÏTIVA, ESPONTÀNIA, RÀPIDA I PRÀCTICA POSSIBLE.   No cal recepta quan una fotografia ho diu tot. A cada imatge hi ha detallats tots els ingredients, amb totes les explicacions, les quantitats i tota la informació necessària que cal tenir en compte abans de servir. Amanides, plats cuinats a foc lent, ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,20 €

  • 5 INGREDIENTS MEDITERRANIS
    JAMIE OLIVER
    Torna Jamie Oliver amb el format de les receptes que més agraden als seus seguidors: les basades en 5 ingredients.El nou llibre de Jamie uneix la cuina fàcil amb el meravellós menjar del Mediterrani, que sempre li ha tingut el cor robat. Amb més de 120 receptes fàcils de seguir, simples i totalment delicioses, 5 ingredients mediterranis s’inspira en els sabors, les combinacions...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    29,90 €

  • CRUIX CRUNCHY
    PARES I MOZO, JORDI
    Aquest llibre és un recull de preparacions cruixents molt saboroses, pensades per poder fer-les a casa i sorprendre els convidats. El llibre es divideix en sis blocs, segons la tècnica o l’ingredient base: cruixents deshidratats, cruixents fregits, cruixents amb sucres, cruixents de pell d’animals (pollastre, peix, porc), cruixents amb base d’obulato (un ingredient d’origen ja...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    29,00 €

  • CONCILIAR CUINA I VIDA
    PARELLADA, ADA
    Ara sí, un àpat en 5 minuts. La cuina ràpida noexisteix, però sí la cuina àgil, és a dir, organitzada.Et proposem un mètode per tenir una alimentacióvariada, equilibrada i saborosa els dies de cada dia.Trobaràs una solució per menjar bé a casa, quanel temps, la força i la motivació per la cuina sónescassos.Aquest mètode et permetrà mantenir el teu ritme devida i respectar les t...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    26,50 €