PARADA I FONDA

PARADA I FONDA

HISTÒRIA DE LA RESTAURACIÓ AL PLA DE L'ESTANY

ABELLÁN MANONELLAS, JOAN ANTON

25,00 €
IVA incluido
En estoc - Disponibilitat immediata
Editorial:
MMV EDICIONS
Materia
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-09-24723-3
Páginas:
274
25,00 €
IVA incluido
En estoc - Disponibilitat immediata

En una època en què la mobilitat era una constant i els camins s’emplenaven de viatgers, comerciants, traginers, i tota classe de personatges que a peu, cavall, carro o tartana, es desplaçaven d’un
poble a un altre, i quan les distàncies que es podien recórrer en un sol dia eren massa llargues, calia fer «parada i fonda». Per aquest motiu, al llarg de les principals vies es varen anar creant llocs on els viatgers poguessin reposar, ja fos senzillament prenent un got de vi, fent un àpat, o fins i tot quedant-s’hi a dormir.

És a partir d’aquells anys reculats, amb la història d’aquelles fondes, hostals i posades, que el llibre va evolucionant fins arribar a l’actualitat. Més d’un centenar d’entrevistes han permès a
l’autor recopilar la història de tots ells, tant dels desapareguts com dels més d’una seixantena dels restaurants que avui en dia tenim a la comarca els quals, en la seva gran majoria, han aportat
també una recepta. Per tant podem afirmar que, a més de ser un llibre d’història, és també un “llibre de cuina”.

Artículos relacionados

  • CONCILIAR CUINA I VIDA 2ª EDICIÓ
    PARELLADA, ADA
    Ara sí, un àpat en 5 minuts. La cuina ràpida noexisteix, però sí la cuina àgil, és a dir, organitzada.Et proposem un mètode per tenir una alimentacióvariada, equilibrada i saborosa els dies de cada dia.Trobaràs una solució per menjar bé a casa, quanel temps, la força i la motivació per la cuina sónescassos.Aquest mètode et permetrà mantenir el teu ritme devida i respectar les t...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    26,50 €

  • CUINAR EL MEDITERRANI
    ROCA, JOAN / BRUGUÉS, SALVADOR
    El nou llibre de Joan Roca. Un homenatge a la cuina mediterrània.D’Algesires a Istanbul hi ha un mar que ha estat bressol de les grans civilitzacions del món antic i que reuneix actualment un patrimoni gastronòmic incomparable. La diversitat de les cuines dels pobles mediterranis és un reflex de la seva riquesa cultural, un tresor viu i immens que segueix en constant evolució i...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,90 €

  • LES MILLORS RECEPTES DE CARLES GAIG
    CARLES GAIG
    Per primera vegada en Carles Gaig ens deixa entrar a la seva cuina. Receptari de cuina catalana.El primer llibre de receptes d’un dels grans referents culinaris de casa nostra, Carles Gaig. Per primera vegada en Carles Gaig, una de les grans figures de la nostra cuina, obre les portes de casa seva i ens descobreix els secrets dels seus magnífics plats. Amb un repàs dels seus or...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,90 €

  • 100 RECEPTES SENSE RECEPTES
    DUDEMAINE, SOPHIE
    UN LLIBRE DE RECEPTES MOLT VISUAL I A TOT COLOR PER CUINAR DE LA FORMA MÉS INTUÏTIVA, ESPONTÀNIA, RÀPIDA I PRÀCTICA POSSIBLE.   No cal recepta quan una fotografia ho diu tot. A cada imatge hi ha detallats tots els ingredients, amb totes les explicacions, les quantitats i tota la informació necessària que cal tenir en compte abans de servir. Amanides, plats cuinats a foc lent, ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,20 €

  • RESERVA'T PER A LES POSTRES
    CRUSELLAS CAPDEVILA, LLUC
    Les postres, els dolços, els pastissos, la xocolata... totes aquelles coses que ens fan tan feliços per. que, a la vegada, no valorem prou si són realment bones o no, si estan ben fetes o són plenes dÆadditius i conservants resultat dÆun procés industrial. És important saber reconèixer una bona materia prima, que hi hagi un procés creatiu i que l'elaboració sigui l'adequada. A ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,95 €

  • ELS RANXOS DE LA GESSA
    CARAMÉS NÚÑEZ, GESSAMÍ
    FOTOGRAFIES DE MARIA Á. TORRES I ALBERTO POLO GESSAMÍ CARAMÉS ÉS UNA FIGURA TELEVISIVA I DEL MÓN DE LA CUINA ESTIMADA A CATALUNYA. SE LA CONEIX PER LA SEVA ALEGRIA, PROXIMITAT I PROFESSIONALITAT.   Gessamí Caramés és una apassionada de la cuina i li encanta investigar amb el menjar. Aquest llibre és, abans de res, "terreno", però també és xalar i gaudir amb receptes relacionad...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,90 €

Otros libros del autor

  • PEDRES I MÉS PEDRES.
    ABELLÁN MANONELLAS, JOAN ANTON
    PEDRES I MÉS PEDRES. Inventari de construccions religioses del Pla de l’Estany.Aquest llibre no pretén ser un llibre d’art, sinó una guia de totes les construccions religioses que es poden trobar a la comarca del Pla de l’Estany.Si deixem de banda les que es varen aixecar en època ibera i romana, de les que ens ha quedat el record en els diferents tipus d’enterraments que pract...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    28,00 €

  • BANYOLES PARADÍS DE L'ESQUÍ NÀUTIC
    ABELLÁN MANONELLAS, JOAN ANTON
    En estoc - Disponibilitat immediata

    25,00 €