PARADA I FONDA

PARADA I FONDA

HISTÒRIA DE LA RESTAURACIÓ AL PLA DE L'ESTANY

ABELLÁN MANONELLAS, JOAN ANTON

25,00 €
IVA incluido
En estoc - Disponibilitat immediata
Editorial:
MMV EDICIONS
Materia
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-09-24723-3
Páginas:
274
25,00 €
IVA incluido
En estoc - Disponibilitat immediata

En una època en què la mobilitat era una constant i els camins s’emplenaven de viatgers, comerciants, traginers, i tota classe de personatges que a peu, cavall, carro o tartana, es desplaçaven d’un
poble a un altre, i quan les distàncies que es podien recórrer en un sol dia eren massa llargues, calia fer «parada i fonda». Per aquest motiu, al llarg de les principals vies es varen anar creant llocs on els viatgers poguessin reposar, ja fos senzillament prenent un got de vi, fent un àpat, o fins i tot quedant-s’hi a dormir.

És a partir d’aquells anys reculats, amb la història d’aquelles fondes, hostals i posades, que el llibre va evolucionant fins arribar a l’actualitat. Més d’un centenar d’entrevistes han permès a
l’autor recopilar la història de tots ells, tant dels desapareguts com dels més d’una seixantena dels restaurants que avui en dia tenim a la comarca els quals, en la seva gran majoria, han aportat
també una recepta. Per tant podem afirmar que, a més de ser un llibre d’història, és també un “llibre de cuina”.

Artículos relacionados

  • BROWNIES, GALETES I ALTRES DELÍCIES
    CALCAGNO, ELISA
    UN LLIBRE A TOT COLOR, AMB UNA SETANTENA DE RECEPTES Si només es pogués fer servir una paraula per descriure les receptes d'aquest llibre, aquesta paraula seria _reconfortant_. Es tracta d'un llibre amb receptes molt temptadores i llépoles, d'aquestes que alegren el dia i l'ànima. Receptes que desborden sabor i aroma, que quan les cuines, tota la casa fa olor de llar, i la famí...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,50 €

  • AMB PELLS GUIA DELS VINS BRISATS DE CATALUNYA
    PICANYOL, MARC
    PRIMERA GUIA DE VINS BRISATS DE CATALUNYA _Amb pells_ és la primera guia que recull els vins brisats que es fan a Catalunya, uns vins elaborats amb varietats blanques, però vinificats com si fossin negres, és a dir, les seves pells maceren amb el most una vegada ha començat la fermentació durant un nombre de dies indeterminat. Els vins brisats s'han popularitzat perquè ajunten ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,50 €

  • MAR I MUNTANYA
    FÀBREGA I COLOM, JAUME
    With this “surf and turf” recipe book, master Jaume Fàbrega hits the nail on the head once again, delving into this culinary tradition. Inside you will find a collection of a hundred recipes, but it is not just a recipe book! The great added value of Jaume’s works —unlike the vast majority of cookbooks that are published— is that he always explains the context, the circumstance...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • CATALUNYA A LA COPA I AL PLAT
    CARAMÉS NÚÑEZ, GESSAMÍ
    FOTOGRAFIES DE MARIA Á. TORRES I ALBERTO POLO GESSAMÍ CARAMÉS HA VERSIONAT PLATS DE LA CUINA CATALANA AMB EL SEU TOC PERSONAL PERÒ FÀCILS D'ELABORAR, AMB LES PROPOSTES DE MARIDATGE DE JAVIER CAMPO. Aquest és més que un llibre de receptes i el seu acompanyament. Els seus autors, la televisiva cuinera Gessamí Caramés i el sommelier Javier Campo, han escodrinyat pam a pam Cataluny...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    21,50 €

  • ELS 100 MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS QUE ET CANVIARAN LA VIDA
    YÁÑEZ DE LA CAL, ÀLEX
    VOLS POTENCIAR LA TEVA SALUT I EL TEU RENDIMENT A TRAVÉS DELS MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS? En aquest llibre hi trobaràs la resposta, ja que, gràcies al Dr. Àlex Yáñez, descobriràs els 100 millors suplements i aliments que et cuidaran el cos i la ment. A més, tota la informació que es reuneix aquí surt acompanyada i amb el suport de tota l’evidència científica actual al respe...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,86 €

  • HISTÒRIA GALÀCTICA DEL PORRÓ
    GARCIA-ARBÓS, SALVADOR
    La Història galàctica del porró no és una història, ni un tractat ni, amb prou feines, un manual. És un manifest. Aquest llibre parla de les virtuts comunitàries i ecumèniques de beure a gallet (o a galet, segons el dia) amb un instrument fràgil i sofert. Beure amb porró és un acte net, per no dir pur. És promiscu, però sense tocaments ni sense intercanvi de fluids. No és un ac...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    13,00 €

Otros libros del autor

  • PEDRES I MÉS PEDRES.
    ABELLÁN MANONELLAS, JOAN ANTON
    PEDRES I MÉS PEDRES. Inventari de construccions religioses del Pla de l’Estany.Aquest llibre no pretén ser un llibre d’art, sinó una guia de totes les construccions religioses que es poden trobar a la comarca del Pla de l’Estany.Si deixem de banda les que es varen aixecar en època ibera i romana, de les que ens ha quedat el record en els diferents tipus d’enterraments que pract...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    28,00 €

  • BANYOLES PARADÍS DE L'ESQUÍ NÀUTIC
    ABELLÁN MANONELLAS, JOAN ANTON
    En estoc - Disponibilitat immediata

    25,00 €