Búsqueda de Editorial : SIDILLA

86 resultados

  • ARRELATS. CATALUNYA, L'ARAN I ANDORRA
    CORTADELLAS GRATACÓS, XAVIER
    Les cases pairals, els masos i les masies formen part encara de l’imaginari català sobre els orígens. Conformen bona part del nostre gruix, de la nostra mirada sobre el país, el món i la història. Són símbols d’arrelament, de vincle amb la terra, i els llocs remots on es va originar la família de cadascú. Hi ha moltes famílies que fa segles i generacions que són a la mateixa ca...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    24,00 €

  • ARRELATS. PAÍS VALENCIÀ
    CAPILLA, JULI
    Arrelats aplega els testimonis directes d’unes quantes famílies valencianes amb història. Algunes d’aquestes famílies, en gran part procedents de Catalunya, però també d’Aragó, es van instal·lar al nou Regne de València immediatament després de la conquesta del rei Jaume I. D’altres, en canvi, hi van arribar més tard. En ocupar les noves terres conquerides, hi van dur també els...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,00 €

  • PETIT ATLES LINGÜÍSTIC DE LA VALL D'ARAN
    CARRERA BAIGET, AITOR
    A través de tres centenars de mapes, aquest atles s’encarrega de representar, sistematitzar, catalogar i analitzar una gran quantitat de qüestions lingüístiques que permeten de distingir els parlars de diferents zones i localitats de la Vall d’Aran, i de conèixer a fons l’occità que s’hi parla. La cartografia va acompanyada de comentaris explicatius on s’exposen en detall totes...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    40,00 €

  • PRIM I GRUIXUT
    WALZER, MICHAEL
    A Prim i gruixut: Argumentació moral adreçada a propis i a estranys, Michael Walzer destil·la tota una carrera dedicada a reflexionar entorn de les idees de justícia i de crítica social, aquest cop introduint una argumentació nova sobre les identitats nacionals, a la llum dels esdeveniments polítics contemporanis. Walzer hi estableix una distinció de gran subtilesa entre les ar...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • TORNAR A LA LLANA
    AGUILA, LAIA
    La llana ha estat una de les primeres matèries que els humans hem fet servir per abrigar-nos i per protegir-nos del fred de l’hivern. Aquesta matèria, procedent de l’esquila de diferents races d’ovella, té unes qualitats apreciadíssimes: resisteix l’aigua i el foc i, un cop neta, permet tota mena de tractaments. La podem tintar amb herbes, plantes i minerals. La podem cardar i ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • ELS MISTERIS D'ITALIA
    DINO BUZZATI
    L’estiu de 1965, Dino Buzzati començava a publicar al diari Corriere della Sera un seguit d’articles amb l’objectiu de fer un treball de camp que documentés els enigmes d’Itàlia: les romanalles folklòriques, però també misterioses, d’un país abocat a una modernització ferotge, que menystenia els valors espirituals. El particular realisme màgic de l’escriptor del Vènet no podia ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    17,00 €

  • ASSALT MILITAR EN UN MUSEU DE CATALUNYA AL SEGLE XXI
    SABATÉ, FLOCEL
    La 9788412574739 04 nmatinada de l’onze de desembre de 2017, una vuitantena de guàrdies civils, amb l’uniforme d’assalt i metralleta en mà, van entrar en el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, davant la mirada atònita dels treballadors, que havien obert la porta sense cap manifestació o insinuació de resistència que justifiqués aquest desplegament de força. Portaven una ordre d...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    15,00 €

  • HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA. VOLUM 5
    MARQUÉS, VICENT
    Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particul...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    35,00 €

  • EL LLIBRE DELS FORMATGES
    ROGER, MARTA
    La Marta Roger fa anys que es dedica a fer formatges. El 2006 va fundar la Païssa amb l’objectiu de comercialitzar els productes de la granja familiar Can Roger, a Cardedeu. Al 2012 hi van començar a fer tallers per aprendre a fer formatges i no són pocs els que, després d’aquells cursos, ja han muntat la seva pròpia formatgeria artesana. Amb El llibre dels formatges podrem apr...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • REMEIS NATURALS PER A GATS I GOSSOS
    SYLVIE HAMPIKIAN / AMANDINE GEERS / HAMPIKIAN, SYLVIE
    Gossos i gats comparteixen el dia a dia amb molts de nosaltres. Com cuidar-los sense recórrer al fotimer de potingues químiques de sempre? Aquesta obra aplega tots els tractaments naturals que els poden millorar la vida quotidiana: • Alimentació: necessitats nutricionals, tria dels aliments, casos particulars (animals joves o vells, femelles prenyades...). • Salut, benestar i h...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • QUAN ELS POBLES NO TENIEN NOM
    MARTÍN I SERRA, MIQUEL
    El llibre que teniu a les mans ens parla de quan els pobles no tenien nom i ens explica com i per què van arribar a tenir-ne. Parla de pobles i poblets, barris i veïnats, així com de capitals i de grans ciutats del país, ja que totes les col·lectivitats humanes cerquen el seu origen i les seves arrels. Sovint, aquest origen es perd en temps molt antics i s’enllaça amb llegendes...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • NATURES
    AGUIRRE, MIQUEL
    Què és la natura? El humans en formem part, però al mateix temps la sentim i la mirem des de fora. Aliena. Estranya. I tanmateix, tan nostra, que és sempre el lloc d’on venim i el lloc on tornem. De natures, bé ho sabem, n’hi ha moltes, tantes com gent que la miri, que la pensi, que la rumiï. De vegades, la natura es barreja amb la infantesa o amb la llengua, que corre lliure c...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA. VOLUM 1
    MARQUÉS I CARBONELL , VICENT
    Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats i regions d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    39,00 €

  • CATALUNYA BULL
    PUJADÓ PUIGDOMÈNECH, JUDIT
    A Catalunya, cada any, hi ha cinquanta pobles i ciutats que treuen les calderes o els perols al carrer per cuinar una escudella que després menjaran veïns i passavolants. Molts ho fan per Carnestoltes seguint una tradició que diu que abans, en temps reculats, els senyors feudals convidaven vassalls i pobres a un àpat untuós a les envistes de la Quaresma. D?altres ho fan per Nad...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • MIRADES SOBRE EL PROCÉS
    ZALLO, RAMÓN
    Vivim temps històrics excepcionals. En els darrers mesos a Catalunya s’ha iniciat un procés que reivindica el dret d’autodeterminació que es va exercir l’1 d’octubre passat i que va comportar la intervenció violenta de la policia espanyola i de tots els aparells de l’Estat. El 27 d’octubre hi va haver una proclamació efímera de la República catalana i, encara en aquests moments...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    21,90 €

  • CATALUNYA EFÍMERA
    GUARDIOLA, ASSUM
    La geografia catalana ofereix una gran riquesa i diversitat de paisatges i hi ha encara, malgrat la urbanització creixent, molts espais d’una bellesa natural sorprenent, difícil de creure. A més, en determinats moments de l’any, en alguns d’aquests paisatges, hi passen coses excepcionals, ben dignes d’una visita. A Catalunya efímera, Assum Guardiola ens presenta vint-i-quatre e...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA VOLUM 2.
    MARQUÉS, VICENT
    Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particul...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    30,00 €

  • ENAIGATS
    CORTADELLAS GRATACÓS, XAVIER
    Malgrat que el país i la gent ens hàgim fet a partir de la nostra relació amb l'aigua, la història de l’aigua a casa nostra és sobretot encara una història inèdita. De l'aigua, a l’Empordà històric, encara són molts els que en diuen “aiga”. Estancada en gorgues, llones, estanyols o aiguamoixos i en tants altres noms de les aigües mortes; viva, en els reixorts, en el Ter, el Dar...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    21,00 €

  • HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA
    MARQUÉS I CARBONELL , VICENT
    Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particul...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    30,00 €

  • ARRELATS
    CORTADELLAS GRATACÓS, XAVIER
    No hi ha unes famílies més antigues que altres. Sí que hi ha, però, algunes famílies que han viscut a la mateixa casa des de fa molts segles i moltes generacions. Les hem cercades i hem recorregut milers de quilòmetres per tot Catalunya per anar-hi a parlar. Volíem saber si la memòria queda retinguda en una casa. Que ens expliquessin com ha afectat, a la menuda, la història gra...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,00 €

  • HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA. VOLUM IV
    MARQUÉS, VICENT
    Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particul...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    30,00 €

  • ESSÈNCIES
    QUADRADA, MARIONA
    Unes fulles de llimoner arrebossades i servides a la taula al bo de l’estiu, com en el cas de la magdalena en A la recerca del temps perdut de Marcel Proust. Amb això, Mariona Quadrada en té prou per obrir les portes del passat i retrobar moments viscuts al voltant d’un plat elaborat a la cuina de casa. Un plat que conté l’essència del paisatge, el pòsit del pas dels dies i de ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • HISTÒRIA DE LA BISBAL
    FRIGOLA I ARPA, JORDI
    La història la fem la gent, també avui com en el segle XVI. I la història és tot allò que passa, tot el que ens afecta personalment i col·lectivament. Sovint, la primera feina que fan els historiadors és posar nom a la gent que viu o que es mou en un lloc, explicar les seves feines i activitats quotidianes, i els esdeveniments que provoquen o que pateixen. Història de la Bisbal...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    22,00 €

  • ALFONS EL MAGNÀNIM
    RYDER, ALAN
    Alfons el Magnànim va ser un dels monarques més brillants del segle xv. Malgrat tot, «els tres reis trastàmares han estat figures incòmodes per a la historiografia catalana», escriu Flocel Sabaté. Vicens Vives destacava que l’originalitat històrica del Magnànim es fonamenta en el fet d’haver centrat l’eix dels seus dominis en el regne de Nàpols, conquerit el 1442 i convertit en...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    29,50 €

  • ELS BORJA
    BORIAUD, JEAN-YVES
    Marcats per una llegenda fosca que cada època enriqueix, els tres actors principals de la saga Borja —Alexandre, Cèsar i Lucrècia— sembla que no són sinó un emmetzinador, un assassí i una disbauxada. Extraordinàriament novel·lesca, la història d’una de les famílies més fascinants del Renaixement és, en realitat, molt més rica i plena de matisos. Els Borja van participar a la co...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    28,00 €

  • HISTORIA CUINA CATALANA I OCCITANA VI - L'AVIRAM,
    MARQUES CARBONELL, VICENT
    Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particul...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    35,00 €

  • ELS PIRINEUS INDOMITS - UNA RENATURALITZACIO SORPR
    CRAKNELL, STEVE
    El retorn dels superdepredadors podria ajudar a revifar la natura. Però els animals salvatges, com els llops i els ossos, són compatibles amb la ramaderia? La seva arribada destruirà les comunitats de muntanya? Incapaç de decidir sobre aquestes qüestions, Steve Cracknell puja a les aïllades pastures d’estiu dels Pirineus per parlar amb els més afectats: els pastors. També es re...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    26,00 €

  • ELS HEXÀGONS DAURATS
    MERLO MONTAGUT, CARME
    Les abelles viuen en cases plenes de cel·les: els ruscos. Feinegen tot el dia i han de treballar de valent per tal que el rusc creixi i que, a una generació d’abelles, en segueixi una altra. L’Apis és una abella que viu a Reus. Un dia, volant de flor en flor, s’adona que, pels carrers de la ciutat hi ha un munt d’hexàgons daurats com les cel·les del seu rusc. Gràcies a la seva ...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    15,00 €

  • AFERRATS AL PARADÍS
    VILASECA, DAVID
    Heus aquí setze maneres ben diferents de viure a la natura amb la natura. Setze personatges d’arreu de la nostra catalana terra que han triat viure en harmonia amb la natura. Alguns perquè hi han trobat la identitat, d’altres purament per la bellesa, per l’espiritualitat, com a font d’inspiració artística, per salut, per viure d’una manera més senzilla i al ritme de les estacio...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    22,00 €

  • JAUME ARNELLA. ARTESÀ DE CANÇONS
    RIERA VIVES, FERRAN
    Jaume Arnella. Artesà de cançons no explica només la vida i l’obra d’un músic estimat de tothom, sinó l’evolució de tot un moviment cultural que, a mitjans dels anys 60, es va proposar reivindicar i reviure la cultura i la música tradicional. El periodista Ferran Riera Vives ha entrevistat la veu solista d’aquest grup, en Jaume Arnella, i tot un conjunt de veus corals que comp...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    22,00 €


01 02 03 »