LA CUINA DELS CARTOIXANS

LA CUINA DELS CARTOIXANS

ANONIM

23,00 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
BARCINO
Any d'edició:
2022
Matèria
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-7226-902-6
Pàgines:
440
23,00 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat

Volum número 5 de l’exitosa col·lecció de receptaris històrics de cuina catalana, Set Portes.
Conté els primers receptaris de l’època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d’Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d’aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre.

El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Llibre de cuina d’Escaladei, i el Llibre molt apte per al govern de la cartuxa de Montalegre. El primer, pel seu contingut culinari i per les seves característiques, l’hem de considerar representatiu de la cuina elaborada en el mo-nestir durant la segona meitat del segle XVI, representativitat que romandrà fins els primers anys del següent. En canvi, el contingut del manuscrit de Montalegre reflecteix la pràctica culinària de les darreres dècades del segle XVII i que encara es practicava en la segona dècada del segle XVIII. Aquesta seqüència ens permet observar una lenta dinàmica de can-vi dels sistemes alimentaris amb novetats significatives respecte dels productes i les elabo-racions.

Com en la resta de títols de la col·lecció, els manuscrits van acompanyats dels correspo-nents estudis històric, filològic i gastronòmic, a cura de Maria A. Pérez Samper, Jordi Ba-ges, Jaume Dantí, Marc Sogues i la Fundació Alícia.

A més a més, en tractar-se del primer volum corresponent a l’època moderna, conté un estudi extraordinari sobre els nous aliments americans a la cuina catalana.

Articles relacionats

  • CONCILIAR CUINA I VIDA 2ª EDICIÓ
    PARELLADA, ADA
    Ara sí, un àpat en 5 minuts. La cuina ràpida noexisteix, però sí la cuina àgil, és a dir, organitzada.Et proposem un mètode per tenir una alimentacióvariada, equilibrada i saborosa els dies de cada dia.Trobaràs una solució per menjar bé a casa, quanel temps, la força i la motivació per la cuina sónescassos.Aquest mètode et permetrà mantenir el teu ritme devida i respectar les t...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    26,50 €

  • LES MILLORS RECEPTES DE CARLES GAIG
    CARLES GAIG
    Per primera vegada en Carles Gaig ens deixa entrar a la seva cuina. Receptari de cuina catalana.El primer llibre de receptes d’un dels grans referents culinaris de casa nostra, Carles Gaig. Per primera vegada en Carles Gaig, una de les grans figures de la nostra cuina, obre les portes de casa seva i ens descobreix els secrets dels seus magnífics plats. Amb un repàs dels seus or...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,90 €

  • CUINAR EL MEDITERRANI
    ROCA, JOAN / BRUGUÉS, SALVADOR
    El nou llibre de Joan Roca. Un homenatge a la cuina mediterrània.D’Algesires a Istanbul hi ha un mar que ha estat bressol de les grans civilitzacions del món antic i que reuneix actualment un patrimoni gastronòmic incomparable. La diversitat de les cuines dels pobles mediterranis és un reflex de la seva riquesa cultural, un tresor viu i immens que segueix en constant evolució i...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,90 €

  • 100 RECEPTES SENSE RECEPTES
    DUDEMAINE, SOPHIE
    UN LLIBRE DE RECEPTES MOLT VISUAL I A TOT COLOR PER CUINAR DE LA FORMA MÉS INTUÏTIVA, ESPONTÀNIA, RÀPIDA I PRÀCTICA POSSIBLE.   No cal recepta quan una fotografia ho diu tot. A cada imatge hi ha detallats tots els ingredients, amb totes les explicacions, les quantitats i tota la informació necessària que cal tenir en compte abans de servir. Amanides, plats cuinats a foc lent, ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,20 €

  • RESERVA'T PER A LES POSTRES
    CRUSELLAS CAPDEVILA, LLUC
    Les postres, els dolços, els pastissos, la xocolata... totes aquelles coses que ens fan tan feliços per. que, a la vegada, no valorem prou si són realment bones o no, si estan ben fetes o són plenes dÆadditius i conservants resultat dÆun procés industrial. És important saber reconèixer una bona materia prima, que hi hagi un procés creatiu i que l'elaboració sigui l'adequada. A ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    23,95 €

  • 5 INGREDIENTS MEDITERRANIS
    JAMIE OLIVER
    Torna Jamie Oliver amb el format de les receptes que més agraden als seus seguidors: les basades en 5 ingredients.El nou llibre de Jamie uneix la cuina fàcil amb el meravellós menjar del Mediterrani, que sempre li ha tingut el cor robat. Amb més de 120 receptes fàcils de seguir, simples i totalment delicioses, 5 ingredients mediterranis s’inspira en els sabors, les combinacions...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    29,90 €

Altres llibres de l'autor

  • CURIAL I GÜELFA
    ANONIM
    Nova edició de Curial i Güelfa, en nou format d’un sol volum pensat com a novel·la per gau-dir de la lectura. L’edició es completa amb un epíleg completament nou de l’editora i medieva-lista Raquel Parera en què destaca la importància de les figures femenines dins l’obra. Curial i Güelfa és una novel·la escrita a mitjan segle xv per un autor del qual desconeixem el nom. L’obra...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    24,95 €

  • LES MIL I UNA NITS
    ANONIM
    EL MONARCA XAHRIAR TÉ TAN POCA FE EN LA FIDELITAT DE LA DONA, QUE S'HA ACOSTUMAT A PRENDRE UNA DONZELLA CADA NIT I EXECUTAR-LA L'ENDEMÀ. QUAN LI ARRIBA EL SEU TORN, LA BELLA XAHRAZAD, CULTA I INTEL·LIGENT, SAP CAPTIVAR EL MONARCA AMB EL SEU DO DE NARRAR H ...
    Exhaurit

    10,95 €

  • EL FLAUTISTA D'HAMELÍN
    ANONIM
    Les expressives il·lustracions de Cristina Losantos acompanyen l'adaptació de Jaume Cela del clàssic conte de El Flautista d'Hamelín. En una ciutat infestada de rates, ratolins i ratotes, el batlle cerca solucions per al seu problema. Aleshores apareix un flautista estrany i l'ajuntament el contracta a canvi d'endur-se totes les rates d'Hamelín. Emperò, quan l'alliberador torna...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    6,00 €

  • ELS QUADERNS D'EN MARC
    ANONIM
    Aquesta novel·la eròtica, divertida i picant, explica les aventures d'en Marc, un personatge que es dedica a descobrir els cossos de les dones més atractives de Catalunya. En aquesta història vibrant hi caben totes les fantasies eròtiques imaginables, i el sexe és una festa contínua i inacabable. ...
    Descatalogat

    21,00 €

  • CURIAL I GÜELFA
    ANONIM
    Novel·la cavalleresca d'autor anònim, escrita probablement entre 1435 i 1456, i conservada en un únic manuscrit del segle XV. L'any 1901 Antoni Rubió i Lluch la va publicar per primer cop i li va donar aquest títol. Posteriorment va ser editada per Ramon Aramon (1930-33) i per Ramon Miquel i Planas i Alfons Par (1932).L'acció és dividida en tres llibres. En el primer, se'ns nar...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    29,50 €

  • EL ABENCERRAJE
    ANONIM
    El volumen incluye la edición anotada del texto y un amplio estudio de la profesora Eugenia Fosalba. La frontera andaluza entre cristianos y musulmanes es el escenario de esta obra única, una joya de nuestranarrativa renacentista, marcada por un estilo ágil, emotivo y dotado de una cautivadora visión humanista. Desde su publicación, en el siglo xvi, la Historia del Abencerraje ...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    23,65 €