LA CUINA DELS CARTOIXANS

LA CUINA DELS CARTOIXANS

ANONIM

23,00 €
IVA inclós
Disponibilitat immediata
Editorial:
BARCINO
Any d'edició:
2022
Matèria
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-7226-902-6
Pàgines:
440
23,00 €
IVA inclós
Disponibilitat immediata

Volum número 5 de l’exitosa col·lecció de receptaris històrics de cuina catalana, Set Portes.
Conté els primers receptaris de l’època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d’Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d’aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre.

El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Llibre de cuina d’Escaladei, i el Llibre molt apte per al govern de la cartuxa de Montalegre. El primer, pel seu contingut culinari i per les seves característiques, l’hem de considerar representatiu de la cuina elaborada en el mo-nestir durant la segona meitat del segle XVI, representativitat que romandrà fins els primers anys del següent. En canvi, el contingut del manuscrit de Montalegre reflecteix la pràctica culinària de les darreres dècades del segle XVII i que encara es practicava en la segona dècada del segle XVIII. Aquesta seqüència ens permet observar una lenta dinàmica de can-vi dels sistemes alimentaris amb novetats significatives respecte dels productes i les elabo-racions.

Com en la resta de títols de la col·lecció, els manuscrits van acompanyats dels correspo-nents estudis històric, filològic i gastronòmic, a cura de Maria A. Pérez Samper, Jordi Ba-ges, Jaume Dantí, Marc Sogues i la Fundació Alícia.

A més a més, en tractar-se del primer volum corresponent a l’època moderna, conté un estudi extraordinari sobre els nous aliments americans a la cuina catalana.

Articles relacionats

  • EL GRAN LLIBRE DE LA NUTRICIÓ
    MARINÉ, ABEL
    La guia definitiva per menjar i viure amb qualitat i bons aliments. Un llibre que condensa més de 20 anys de recerca. Abel Mariné és el gran mestre de la nutrició catalana de les últimes dècades. Un savi que s’ocupava de la divulgació científica aplicada al menjar abans de l’actual onada d’interès per la qüestió. Quan les dietes saludables o la sostenibilitat ecològica ocupaven...
    Disponibilitat immediata

    29,50 €

  • EL LLIBRE DELS FORMATGES
    ROGER, MARTA
    La Marta Roger fa anys que es dedica a fer formatges. El 2006 va fundar la Païssa amb l’objectiu de comercialitzar els productes de la granja familiar Can Roger, a Cardedeu. Al 2012 hi van començar a fer tallers per aprendre a fer formatges i no són pocs els que, després d’aquells cursos, ja han muntat la seva pròpia formatgeria artesana. Amb El llibre dels formatges podrem apr...
    Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • LA CUINA DELS CARTOIXANS
    ANONIM
    Volum número 5 de l’exitosa col·lecció de receptaris històrics de cuina catalana, Set Portes. Conté els primers receptaris de l’època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d’Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d’aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre. El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Lli...
    Disponibilitat immediata

    23,00 €

  • LA CUINA DEL CAMP DE TARRAGONA
    Els plats tradicionals i emblemàtics del Camp de Tarragona, la ruta del Císter i la Costa Daurada, de la mà de l'incombustible gastrònom Jaume Fàbrega. Amanida de mussola seca, romesco a la salbitxada, verdura amb bacallà fregit, capipota amb fesols, galeres a l'estil calero, conill a la rabiosa, bunyols de poma... Des del punt de vista culinari (com també des del punt de vist...
    Disponibilitat immediata

    24,50 €

  • COCINAR CON FLORES
    BUSTOS CABEZUELO, IOLANDA
    Cocinar con flores significa mucho más que añadir sabor o propiedades a las recetas. Las flores contienen nutrientes que alimentan el alma, proporcionan bienestar, mejoran el sentido del humor y convierten cualquier receta en un festín para los sentidos. La escritora y cocinera Iolanda Bustos presenta más de 50 elaboraciones y recetas, en un libro escrito y fotografiado durant...
    Disponibilitat immediata

    23,90 €

  • GIRONA MENJARS DE FIRES
    GARCÍA-ARBÓS, SALVADOR
    Aquest llibre és la primera part d'una obra en dos volums que analitza els canvis de la cuina tradicional festiva. És una reflexió del pas del temps, de la gent i la cultura a través de les Fires i el seu menjar. ...
    Disponibilitat immediata

    30,00 €

Altres llibres de l'autor

  • CURIAL I GÜELFA
    ANONIM
    Novel·la cavalleresca d'autor anònim, escrita probablement entre 1435 i 1456, i conservada en un únic manuscrit del segle XV. L'any 1901 Antoni Rubió i Lluch la va publicar per primer cop i li va donar aquest títol. Posteriorment va ser editada per Ramon Aramon (1930-33) i per Ramon Miquel i Planas i Alfons Par (1932).L'acció és dividida en tres llibres. En el primer, se'ns nar...
    Disponibilitat immediata

    29,50 €

  • JAUFRÉ
    ANONIM
    Aquesta edició és la primera traducció al català actual del Jaufré, novel·la en vers occità del segle XIII, que inaugura a la Corona d’Aragó la tradició novel·lística de les històries del rei Artús i els cavallers de la Taula Rodona. Avançant-se al Quixot, ja aborda el tema en clau d’humor i de paròdia. Narra les aventures de Jaufré, jove cavaller del rei Artús, que adquireix l...
    Disponibilitat immediata

    28,50 €

  • LES MIL I UNA NITS
    ANONIM
    EL MONARCA XAHRIAR TÉ TAN POCA FE EN LA FIDELITAT DE LA DONA, QUE S'HA ACOSTUMAT A PRENDRE UNA DONZELLA CADA NIT I EXECUTAR-LA L'ENDEMÀ. QUAN LI ARRIBA EL SEU TORN, LA BELLA XAHRAZAD, CULTA I INTEL·LIGENT, SAP CAPTIVAR EL MONARCA AMB EL SEU DO DE NARRAR H ...
    Disponible en 1 setmana

    10,95 €

  • ELS QUADERNS D'EN MARC
    ANONIM
    Aquesta novel·la eròtica, divertida i picant, explica les aventures d'en Marc, un personatge que es dedica a descobrir els cossos de les dones més atractives de Catalunya. En aquesta història vibrant hi caben totes les fantasies eròtiques imaginables, i el sexe és una festa contínua i inacabable. ...
    Descatalogat

    21,00 €

  • EL ABENCERRAJE
    ANONIM
    El volumen incluye la edición anotada del texto y un amplio estudio de la profesora Eugenia Fosalba. La frontera andaluza entre cristianos y musulmanes es el escenario de esta obra única, una joya de nuestranarrativa renacentista, marcada por un estilo ágil, emotivo y dotado de una cautivadora visión humanista. Desde su publicación, en el siglo xvi, la Historia del Abencerraje ...
    Disponible en 1 setmana

    23,65 €

  • EL FLAUTISTA D'HAMELÍN
    ANONIM
    Les expressives il·lustracions de Cristina Losantos acompanyen l'adaptació de Jaume Cela del clàssic conte de El Flautista d'Hamelín. En una ciutat infestada de rates, ratolins i ratotes, el batlle cerca solucions per al seu problema. Aleshores apareix un flautista estrany i l'ajuntament el contracta a canvi d'endur-se totes les rates d'Hamelín. Emperò, quan l'alliberador torna...
    Disponible en 1 setmana

    6,00 €