LA CUINA DELS CARTOIXANS

LA CUINA DELS CARTOIXANS

ANONIM

23,00 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
BARCINO
Any d'edició:
2022
Matèria
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-7226-902-6
Pàgines:
440
23,00 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat

Volum número 5 de l’exitosa col·lecció de receptaris històrics de cuina catalana, Set Portes.
Conté els primers receptaris de l’època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d’Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d’aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre.

El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Llibre de cuina d’Escaladei, i el Llibre molt apte per al govern de la cartuxa de Montalegre. El primer, pel seu contingut culinari i per les seves característiques, l’hem de considerar representatiu de la cuina elaborada en el mo-nestir durant la segona meitat del segle XVI, representativitat que romandrà fins els primers anys del següent. En canvi, el contingut del manuscrit de Montalegre reflecteix la pràctica culinària de les darreres dècades del segle XVII i que encara es practicava en la segona dècada del segle XVIII. Aquesta seqüència ens permet observar una lenta dinàmica de can-vi dels sistemes alimentaris amb novetats significatives respecte dels productes i les elabo-racions.

Com en la resta de títols de la col·lecció, els manuscrits van acompanyats dels correspo-nents estudis històric, filològic i gastronòmic, a cura de Maria A. Pérez Samper, Jordi Ba-ges, Jaume Dantí, Marc Sogues i la Fundació Alícia.

A més a més, en tractar-se del primer volum corresponent a l’època moderna, conté un estudi extraordinari sobre els nous aliments americans a la cuina catalana.

Articles relacionats

  • BROWNIES, GALETES I ALTRES DELÍCIES
    CALCAGNO, ELISA
    UN LLIBRE A TOT COLOR, AMB UNA SETANTENA DE RECEPTES Si només es pogués fer servir una paraula per descriure les receptes d'aquest llibre, aquesta paraula seria _reconfortant_. Es tracta d'un llibre amb receptes molt temptadores i llépoles, d'aquestes que alegren el dia i l'ànima. Receptes que desborden sabor i aroma, que quan les cuines, tota la casa fa olor de llar, i la famí...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    22,50 €

  • AMB PELLS GUIA DELS VINS BRISATS DE CATALUNYA
    PICANYOL, MARC
    PRIMERA GUIA DE VINS BRISATS DE CATALUNYA _Amb pells_ és la primera guia que recull els vins brisats que es fan a Catalunya, uns vins elaborats amb varietats blanques, però vinificats com si fossin negres, és a dir, les seves pells maceren amb el most una vegada ha començat la fermentació durant un nombre de dies indeterminat. Els vins brisats s'han popularitzat perquè ajunten ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,50 €

  • MAR I MUNTANYA
    FÀBREGA I COLOM, JAUME
    With this “surf and turf” recipe book, master Jaume Fàbrega hits the nail on the head once again, delving into this culinary tradition. Inside you will find a collection of a hundred recipes, but it is not just a recipe book! The great added value of Jaume’s works —unlike the vast majority of cookbooks that are published— is that he always explains the context, the circumstance...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • CATALUNYA A LA COPA I AL PLAT
    CARAMÉS NÚÑEZ, GESSAMÍ
    FOTOGRAFIES DE MARIA Á. TORRES I ALBERTO POLO GESSAMÍ CARAMÉS HA VERSIONAT PLATS DE LA CUINA CATALANA AMB EL SEU TOC PERSONAL PERÒ FÀCILS D'ELABORAR, AMB LES PROPOSTES DE MARIDATGE DE JAVIER CAMPO. Aquest és més que un llibre de receptes i el seu acompanyament. Els seus autors, la televisiva cuinera Gessamí Caramés i el sommelier Javier Campo, han escodrinyat pam a pam Cataluny...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    21,50 €

  • ELS 100 MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS QUE ET CANVIARAN LA VIDA
    YÁÑEZ DE LA CAL, ÀLEX
    VOLS POTENCIAR LA TEVA SALUT I EL TEU RENDIMENT A TRAVÉS DELS MILLORS SUPLEMENTS I ALIMENTS? En aquest llibre hi trobaràs la resposta, ja que, gràcies al Dr. Àlex Yáñez, descobriràs els 100 millors suplements i aliments que et cuidaran el cos i la ment. A més, tota la informació que es reuneix aquí surt acompanyada i amb el suport de tota l’evidència científica actual al respe...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,86 €

  • HISTÒRIA GALÀCTICA DEL PORRÓ
    GARCIA-ARBÓS, SALVADOR
    La Història galàctica del porró no és una història, ni un tractat ni, amb prou feines, un manual. És un manifest. Aquest llibre parla de les virtuts comunitàries i ecumèniques de beure a gallet (o a galet, segons el dia) amb un instrument fràgil i sofert. Beure amb porró és un acte net, per no dir pur. És promiscu, però sense tocaments ni sense intercanvi de fluids. No és un ac...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    13,00 €

Altres llibres de l'autor

  • HISTORIA DE PARIS I VIANA
    ANONIM
    «No hi ha ningú que es pugui comparar a Paris, perquè té totes les qualitats del món i, encara que no en tingués cap, la meva ventura m’ha portat a estimar-lo.» Els enamorats d’aquesta aventura cavalleresca ambientada en temps de Carlemany i les croades són virtuosos i s’estimen. Com un cavaller de la Taula Rodona, Paris participa d’incògnit en tornejos per demostrar el seu am...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    15,50 €

  • HISTORIA DEL PRINCIPE JACOB
    ANONIM
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    17,50 €

  • LA COMTESSA FIDEL I ALTRES AMORS TÈRBOLS DE L’EDAT MITJANA
    ANONIM
    Després de l’èxit de La filla del rei d’Hongria aquest nou volum del Tast de clàssics ens presenta tres noves històries d’amors truculents de l’edat mitjana: una dona acusada d’adulteri injustament; la filla de l’Emperador forçada a casar-se amb el seu pare; i la història de Valter i Griselda, que Bernat Metge va popularitzar en català. Les tres històries, que en el seu temps ...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    14,00 €

  • CURIAL I GÜELFA
    ANONIM
    Nova edició de Curial i Güelfa, en nou format d’un sol volum pensat com a novel·la per gau-dir de la lectura. L’edició es completa amb un epíleg completament nou de l’editora i medieva-lista Raquel Parera en què destaca la importància de les figures femenines dins l’obra. Curial i Güelfa és una novel·la escrita a mitjan segle xv per un autor del qual desconeixem el nom. L’obra...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    24,95 €

  • EL FLAUTISTA D'HAMELÍN
    ANONIM
    Les expressives il·lustracions de Cristina Losantos acompanyen l'adaptació de Jaume Cela del clàssic conte de El Flautista d'Hamelín. En una ciutat infestada de rates, ratolins i ratotes, el batlle cerca solucions per al seu problema. Aleshores apareix un flautista estrany i l'ajuntament el contracta a canvi d'endur-se totes les rates d'Hamelín. Emperò, quan l'alliberador torna...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    6,00 €

  • CURIAL I GÜELFA
    ANONIM
    Novel·la cavalleresca d'autor anònim, escrita probablement entre 1435 i 1456, i conservada en un únic manuscrit del segle XV. L'any 1901 Antoni Rubió i Lluch la va publicar per primer cop i li va donar aquest títol. Posteriorment va ser editada per Ramon Aramon (1930-33) i per Ramon Miquel i Planas i Alfons Par (1932).L'acció és dividida en tres llibres. En el primer, se'ns nar...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    29,50 €