LA CUINA EN TEMPS DE RAMON LLULL
-5%

LA CUINA EN TEMPS DE RAMON LLULL

(1232-1315)

CONTRERAS MAS, ANTONI

28,00 €
26,60 €
IVA incluido
Disponible sota comanda
Editorial:
DOCUMENTA BALEAR S.L.
Año de edición:
2017
Materia
Història
ISBN:
978-84-17113-00-1
Páginas:
216
Encuadernación:
Rústica
28,00 €
26,60 €
IVA incluido
Disponible sota comanda

El singular i atractiu personatge que va ser Ramon Llull, perd importància quan es contempla la gegantina obra sorgida de la seva ploma. Al prop d?un quart de milenar d?obres seves conservades, hi sovintegen referències a la vida quotidiana de l?època. En les descripcions que hi fa sobre la societat del seu temps apareixen comptades, però ben valuoses i representatives referències sobre cuina, gastronomia i alimentació. Aquestes informacions permeten aventurar algunes suposicions sobre l?entorn social i personal en què es va moure.
Els plats que esmenta han de ser necessàriament menjars amb els quals és raonable creure que devia estar ben familiaritzat. Fora d?algunes al·lusions circumstancials a la cuina de les gents modestes, pertanyen principalment al que podem considerar que va ser la taula senyorial medieval. No debades havia estat un dels majordoms de la Casa del Rei de Mallorca, enlairats servidors que vetlaven la idoneïtat dels aliments destinats a la taula reial, organitzant i decidint els dinars i banquets servits a la cort mallorquina.
Les notícies de la taula coneguda per Llull es poden completar amb la reproducció de receptes que figuren en els manuscrits de l?època. La seva elaboració és exposada per un equip de cuiners de l?Escola d?Hoteleria de les Illes Balears. El resultat final, es pot veure en la fotografia que acompanya cada recepta. És una proposta que voldríem que fos agradosa per a tots aquells qui vulguin conèixer materialment com va poder ser la cuina que va tastar Ramon Llull.

Artículos relacionados

  • INDRETS FANTÀSTICS DE CATALUNYA
    PADILLA, MARIA / DE DÉU PRATS, JOAN
    La realitat no és el que els sentits ens inviten a creure. La realitat cal discernir-la, interpretar-la. En conseqüència, hi ha d’haver múltiples maneres de veure el món. Aquest llibre desvela els paratges de llegenda concebuts pels catalans. Una manera poètica d’entendre’ns. Una munió de paisatges ocults, incògnits, imperceptibles, plens d’històries insòlites i admirables. ...
    Disponibilitat inmediata

    19,50 €18,53 €

  • GRAN LLIBRE DELS INDRETS FANTÀSTICS DE CATALUNYA, EL
    PRATS PIJOAN, JOAN DE DÈU / PADILLA CLIMENT, MARIA
    La realitat no és el que els sentits ens inviten a creure. La realitat cal discernir-la, interpretar-la. En conseqüència, hi ha d’haver múltiples maneres de veure el món. Aquest llibre desvela els paratges de llegenda concebuts pels catalans. Una manera poètica d’entendre’ns. Una munió de paisatges ocults, incògnits, imperceptibles, plens d’històries insòlites i admirables. ...
    Disponibilitat inmediata

    29,50 €28,03 €

  • OFICI D'HISTORIADOR, L'
    FONTANA, JOSEP
    La tasca de l'historiador es defineix fonamentalment pel seu compromís amb el món en què viu, i el seu treball ha de contribuir a explicar els problemes reals dels homes i les dones d'ahir i d'avui, per ajudar a resoldre'ls. L'ofici d'historiador és, doncs, un ofici socialment útil. Les lliçons aplegades en aquest llibre van ser pronunciades, originalment, en el marc de la Càte...
    Disponibilitat inmediata

    22,00 €20,90 €

  • BREU HISTÒRIA DE FRANÇA EXPLICADA ALS CATALANS
    FEBRÉS, XAVIER
    Aquesta obra és un intent de conèixer millor el veí i el nostre afrancesament intermitent, amb els seus aspectes envejables, contradictoris i ridículs. L'afrancesament no és només una qüestió subjectiva. Els encavallaments de la historia de França amb la nostra dibuixa un retrat molt més eloqüent que no el vaivé de les modes. Febrés narra aquesta història imbricada a mig camí e...
    Disponibilitat inmediata

    19,90 €18,91 €

  • PALAU DE L'HUMANISME, EL
    VILA-SANJUÁN, SERGIO
    La Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona és una de les institucions més prestigioses de la cultura catalana. Aquest llibre, exhaustivament il·lustrat, pretén mostrar la riquesa arquitectònica, visual i històrica del Palau Requesens, i alhora documenta les activitats culturals de la Reial Acadèmia en el període en què ha acupat aquest espai, és a dir, al llarg de l'últim ...
    Disponibilitat inmediata

    24,00 €22,80 €

  • ELS CATALANS ALS CAMPS NAZIS
    ROIG, MONTSERRAT
    Nova edició revisada d’una obra cabdal que ens descobreix a través d’una cinquantena de testimonis, lalluita heroica dels deportats republicans catalans per resistir la degradació i la barbàrie que van patir alscamps nazis. El llibre aporta també una extensa documentació i fotografi es i inclou les llistes de tots elscatalans morts a Mauthausen (alguns errors de...
    Disponibilitat inmediata

    23,90 €22,71 €

Otros libros del autor

  • CAPÍTOLS DE CUINA MALLORQUINA
    CONTRERAS MAS, ANTONI
    L?art i la tècnica de preparar els aliments no són una casualitat. L?aparició d?un plat a taula és el darrer pas d?un camí sovint llarg i condicionat per factors molt diversos. És el resultat actual dels canvis experimentats en les maneres de modificar uns productes alimentaris. Representa la conclusió temporal d?una tasca intel·lectual complexa i específica de cada cultura cul...
    Disponible sota comanda

    16,00 €15,20 €