LÍNIES ORIENTATIVES PER A LA GESTIÓ DELS BÉNS EN ELS INSTITUTS DE VIDA CONSAGRADA I EN LES SOCIETATS

LÍNIES ORIENTATIVES PER A LA GESTIÓ DELS BÉNS EN ELS INSTITUTS DE VIDA CONSAGRADA I EN LES SOCIETATS. CARTA CIRCULAR

Editorial:
CLARET
Any d'edició:
idioma:
Català
Matèria
Religió
ISBN:
978-84-9846-856-4
Pàgines:
24
Enquadernació:
Otros
Disponibilitat:
Disponible en 1 setmana

2,50 €
Comprar

Durant el mes de març de 2014 es va celebrar a Roma un Simposi sobre «La gestió dels béns eclesiàstics dels Instituts de vida consagrada i de les Societats de vida apostòlica al servei de l'humanum i de la missió en l'Església», en el qual van participar un nombre notable de Superior/es generals i Ecònoms/es de molts Instituts. A partir de les seves conclusions, la Congregació per a la Vida Consagrada presenta aquesta Circular per indicar els elements fonamentals sobre la gestió dels béns i oferir suggeriments d'utilitat per a la reorganització de les obres.
La dimensió económica està íntimament enllaçada amb la persona i la missió. Per l'economia passen opcions fonamentals per a la vida i en elles cal que es faci transparent el testimoniatge evangèlic, atent a les necessitats dels germans i germanes.
La circular indica la gratuïtat, la fraternitat i la justícia com els principis que han de guiar la gestió dels béns i poden fonamentar una economía basada en el compartir i en la comunió. També insisteix en la trasnparència i professionalitat de la gestió com un mitjà eficaç per a la missió dels Instituts. Finalment indica la importància d'incloure en els plans formatius l'atenció a la dimensió evangèlica de l'economia, particulament en la preparació de tots els qui tindran responsabilitats de govern i administrarn les estructures econòmiques.
Les presents línies orientatives i els principis per a la gestió dels béns s'indiquen com una ajuda perquè els Instituts responguin amb audacia renovada i profecia evangèlica als desafiaments del nostre temps i puguin continuar essent signe profètic de l'amor de Déu.