CATALUNYA BULL

CATALUNYA BULL. EL LLIBRE DE LES SOPES, ELS RANXOS I LES ESCUDELLES POPULARS

Editorial:
EDICIONS SIDILLA
Any d'edició:
idioma:
Català
Matèria
Gastronomia. Cuina. Nutrició
ISBN:
978-84-945041-2-9
Pàgines:
286
Enquadernació:
Otros
Disponibilitat:
Disponibilitat immediata

20,00 €
Comprar

A Catalunya, cada any, hi ha cinquanta pobles i ciutats que treuen les calderes o els perols al carrer per cuinar una escudella que després menjaran veïns i passavolants. Molts ho fan per Carnestoltes seguint una tradició que diu que abans, en temps reculats, els senyors feudals convidaven vassalls i pobres a un àpat untuós a les envistes de la Quaresma. D?altres ho fan per Nadal, per alimentar fires. També se?n fan en algunes romeries o festes populars. Tots saben que cada escudella que fan contribueix a fer poble. Molts reivindiquen que aquesta festa gastronòmica popular sigui reconeguda oficialment.
Per fer aquest llibre hem parlat amb gent de tot el país i hem constatat que Catalunya bull. Ens han explicat com, quan i per què ens agrada tant l?escudella i ens agrada també tant menjar-la en bona companyia. Tots ells ens han deixat, a més, les receptes que fan cada any, perquè no es perdin i per si les volem fer a casa. Per primer cop deixem testimoni d?una tradició popular que fa sortir al carrer unes 100.000 persones.