Llibre il·lustrat a tot color que explica el procés de creació de 7 receptes elaborades durant un taller de cuina organitzat per lAssociació Sociocultural Saräu lany 2018 al Centre Cívic Pati Llimona, ubicat al districte Ciutat Vella de Barcelona,
Durant tres mesos, set persones de diferents barris de la ciutat es van trobar per preparar totes juntes diferents plats, en un espai de cuina solidària feta per tots i per totes, per a tots i per a totes, com explica Raoul Vaneigem en el pròleg del llibre.
Cada un dels participants en el taller va aportar una recepta delaboració pròpia, a partir de la seva experiència o de la cuina del seu país dorigen.
I perquè receptes dibuixades?
Com diu Carmen Gómez, facilitadora del taller: Quan busco el germen daquest llibre, la primera imatge que em ve és veure els meus alumnes donant importància a la recepta escrita com a símbol i no com a eina.
I és així com va néixer la idea que les receptes es poguessin explicar amb molts dibuixos i poques paraules
i com va aparèixer lEdo
Edouard Monneau, autor de les il·lustracions del llibre, va participar activament en el procés acudint a tots els tallers per fer els dibuixos de les receptes en directe.
El resultat són uns dibuixos vius i reals que enllacen tant els ingredients de les receptes, com lelaboració del plat i la presentació de les persones participants i lentorn de treball.